4 redenen om lid te worden

4 redenen om lid te worden - Wij zijn verheugd te ontdekken dat meer en meer mensen de weg naar Spierziekten Vlaanderen vinden zodat wij in de toekomst nog meer mensen kunnen helpen. Want ik hoef je misschien niet te vertellen dat onze vereniging voor veel mensen een grote steun betekent. Het kan immers enorm deugd doen om met lotgenoten te praten. Niet alleen om tips en ervaringen uit te wisselen, maar ook gewoon om een keer te merken dat je er niet alleen voorstaat.

1. Laat de stem van mensen met een spierziekte horen

Hoe meer leden we hebben, hoe groter onze slagkracht. Hierdoor moeten onze gesprekspartners onze argumenten aanhoren en dát zorgt er dan weer voor dat Spierziekten Vlaanderen meer kan bereiken voor iedereen met een spierziekte. Wij leggen dossiers op tafel bij overheden, RIZIV, ziekenhuizen en werken zowel op nationaal als Europees niveau samen met andere organisaties om jouw belangen te behartigen. Het is dus erg belangrijk dat we kunnen laten zien dat jullie gehoord willen worden. 

2. Goed voor de portemonnee

Natuurlijk betaal je lidgeld, maar in ruil daarvoor kan je aan een sterk verlaagd tarief (en soms zelfs gratis!) deelnemen aan al onze activiteiten. Spierziekten Vlaanderen betaalt namelijk steeds een deel van de deelnamekosten voor jou.

3. Blijf op de hoogte

Als lid ontvang je onze nieuwsbrieven boordevol nuttige informatie en leuke artikels. Zo blijf je onder andere op de hoogte van de laatste medische ontwikkelingen, lees je getuigenissen van lotgenoten en kan je meegenieten van toffe reisverhalen. Zomaar in je (digitale) brievenbus 

4. Steun ons werk

Jouw lidmaatschap zorgt ervoor dat onze organisatie ook financieel haar werk kan verderzetten. Zo kunnen we niet alleen jou maar ook andere patiënten blijven ondersteunen waar nodig. Dagelijks zijn wij bezig met allerhande taken, van de organisatie van lotgenotencontacten tot advies bij aanvragen voor tegemoetkomingen en hulpmiddelen, en alles daartussen.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrieven en het ledentijdschrift Spierkracht

4 redenen om lid te worden

Hoe kwamen onze leden terecht bij Spierziekten Vlaanderen en naar wat waren zij op zoek?

Laat de stem van mensen met een spierziekte horenOnze leden hebben verschillende redenen om zich bij ons aan te sluiten. Sommigen zijn enkel op zoek naar informatie, anderen wensen hun gevoelens en bezorgdheden graag te delen met lotgenoten, maar al deze mensen koesteren bepaalde verwachtingen of noem het misschien ook ‘hoop’: #Hoop op antwoorden, een #Luisterend oor, #erkenning, etc.

Om aan de verwachtingen van onze leden te voldoen proberen onze vrijwilligers een brede waaier aan activiteiten en diensten aan te bieden.

KLIK HIER om enkele reacties te lezen die een inkijkje bieden in datgene wat Spierziekten Vlaanderen betekent voor zijn leden.