Afscheidsfeest vrijwilliger Emma

Onze ‘Sjoe' met een gouden hart, nam afscheid van haar vrijwilligerswerk

Emma Cambré, onze ‘Sjoe’* met een gouden hart, nam in oktober 2017 afscheid van haar vrijwilligerswerk bij Spierziekten Vlaanderen (Nema vzw).

Het gevoel van verslagenheid en ontreddering bij de persoon die geconfronteerd wordt met een spierziekte – als patiënt of als naaste – is onverbiddelijk. Sommigen hebben hierdoor grote nood aan een luisterend oor van iemand die weet wat het inhoudt. Of iemand die de weg kan wijzen naar de juiste instanties, vragen kan beantwoorden, … Dat kon Emma als geen ander.

Emma’s gezin werd getroffen door de ingrijpende spierziekte Myotone Dystrofie (Steinert). Jarenlang was zij als ervaringsdeskundige onze ideale vrijwilliger voor de telefonische permanentie. Ondanks haar eigen beproevingen vond zij toch de kracht om anderen bij te staan, iets waarvoor wij enkel bewondering kunnen tonen.

Naast de telefonische permanentie verstuurde zij ook info-pakketten, organiseerde zij als diagnosegroep-verantwoordelijke bijeenkomsten voor haar diagnosegroep, was adviseur voor ons bestuur en vertegenwoordigde zij onze vzw bij verschillende instanties en evenementen.

Zoals jullie hierboven kunnen lezen, … er was meer dan reden genoeg om een heus verrassingsfeest voor haar te geven om haar even in de bloemetjes te zetten. Aan haar gezicht te zien vond ze dit héél fijn!

Dankjewel Emma’tje,
Sjoe van Antwerpen, Sjoe van ons allemaal, voor jouw grenzeloze inzet al die jaren!
We gaan je missen, maar niet noodzakelijk want we hopen je nog veel te zien op onze activiteiten!

Vanwege het hele Spierziekten-Vlaanderen (Nema)-team
en al haar leden een dikke zoen!