Bibliotheek

Medische ontwikkelingen

Medische ontwikkelingen per diagnosegroep. Lees meer.

Toegankelijkheid

Op de pagina Toegankelijkheid vind je verschillende interessante websites met uitgebreide informatie over alles rond toegankelijkheid. Lees meer.

Recht op hulp

Nuttige adressen vind je via de pagina Recht op hulp. Lees meer.

Hulpmiddelen

Op de pagina Hulpmiddelen vind je verschillende interessante websites met uitgebreide informatie over alles rond hulpmiddelen. Lees meer.

Boeken

Wij bieden jou een overzicht met interessante boekentips voor jong en oud. Lees meer.

Afkortingen

Lijst met veel gebruikte afkortingen binnen de sector welzijnszorg. Lees meer.


Activiteit_SpierziektenVl Bibliotheek

Moeilijke woordenkoffer

Abdominaal de buik betreffend
Abducerend zijwaarts – dwz naar buiten – bewegend
Acetylcholine

Lees meer.

Een neurotransmittor, dwz een stofje dat door zenuwuiteinden kan worden uitgescheiden en dat spier aanzet tot samentrekking

Ga niet onvoorbereid!

Geheugensteuntje/aanvinklijst bij het bezoek aan de hulpverlener

Wat je moet weten bij een consultatie van een arts, sociaal medewerker of ergotherapeut voor het erkennen van een handicap, het aanvragen van tegemoetkomingen of voor het aanvragen van hulpmiddelen. lees meer.

Behoefteonderzoek voor ouders van kinderen die extra zorg nodig hebben

De zorg voor een ziek kind heeft een niet te onderschatten invloed op het hele gezin en de thuissituatie. Kinderthuiszorg België en Ons Steentje vzw lanceren daarom een behoefteonderzoek rond zorg voor kinderen en de rol van de ervaringsdeskundige. Lees meer.

BeNeLuxA lanceert website over internationale samenwerking geneesmiddelen

België, Nederland, Luxemburg en Oostenrijk (BeNeLuxA) werken samen om nieuwe geneesmiddelen sneller en tegen een aanvaardbare prijs beschikbaar te maken voor patiënten. Ook willen zij de toegang tot belangrijke innovatieve geneesmiddelen en  betaalbare behandelingen verbeteren. De website is een nieuwe stap in deze samenwerking. Lees meer.

Unieke Stichting BioPontis Alliantie voor Zeldzame Ziekten

Unieke Stichting BioPontis Alliantie voor Zeldzame Ziekten erkend door Minister van Sociale zaken en Volksgezondheid Maggie De Block. Lees meer.