Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

DEEL 2: Tegemoetkomingen: waar heb je recht op en hoe vraag je ze aan?

17/12/2020 van 19:30 tot 20:30

Infosessie over tegemoetkomingen op Vlaams niveau

Welke tegemoetkomingen bestaan er? Wat is het verschil tussen de verplichte ziekteverzekering en de aanvullende ziekteverzekering? Wat is de Vlaamse Sociale Bescherming? Hoe kan ik een inkomensvervangende tegemoetkoming aanvragen bij de FOD Sociale Zekerheid? Mogen zorgverleners een coronasupplement aanrekenen? Krijg ik een extra tegemoetkoming in tijden van corona? Heeft corona een invloed op mijn persoonsvolgend budget?

Op deze en andere vragen krijg je een antwoord tijdens de online infosessie over tegemoetkomingen. Marit of Kristien, beleidsmedewerkers tegemoetkomingen bij het Vlaams Patiëntenplatform, wijst je in deel 1 de weg door het doolhof van federale maatregelen. In deel 2 vertellen ze je graag meer over de Vlaamse maatregelen. Na deze infosessie ken je de belangrijkste algemene maatregelen en weet je bij wie je deze kan aanvragen. Persoonlijke vragen, gelinkt aan specifieke aandoeningen kunnen ze niet beantwoorden. Ze kunnen wel samen met jou bekijken waar je hiervoor terecht kan.

Wil je na deze infosessie graag nog meer weten? Elke deelnemer ontvangt gratis de digitale VPP flyer ‘Het statuut van persoon met een chronische aandoening’. Je kan ook terecht op onze website www.vlaamspatientenplatform.be onder het thema ‘tegemoetkomingen’.

Praktisch

Wij nodigen onze leden graag uit tot het bijwonen van deze interessante virtuele infosessies die iedereen dus op een veilige manier kan volgen [icon name="thumbs-o-up" class="" unprefixed_class=""]. Belangrijk om weten: Het is niet mogelijk om antwoorden te bieden op individuele vragen, maar het VPP kan u wel doorverwijzen naar diensten, die beter kunnen helpen.

DEEL 1: Donderdag 10 december, 19u30 (± 1u) : Infosessie rond federale tegemoetkomingen
DEEL 2: Donderdag 17 december, 19u30 (± 1u) : Infosessie over tegemoetkomingen op Vlaams niveau

Deelnemen aan deze interactieve infosessie - Inschrijven:
karin.moons@spierziektenvlaanderen.be, met als mededeling: inschrijving Infosessies tegemoetkomingen

Deze infosessies worden enkel aangeboden aan onze leden van Spierziekten Vlaanderen vzw.
Om deel te nemen aan deze sessies klik je op de link in de mail die je van het VPP ontvangt na je inschrijving.

www.vlaamspatientenplatform.be/themas/tegemoetkomingen

Gegevens

Datum:
17/12/2020
Tijd:
19:30 tot 20:30
Evenement Categorie:

Locatie

Online via Zoom

Organisator

Spierziekten Vlaanderen vzw i.s.m. Vlaams Patiëntenplatform