Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Edelweiss bloementapijt in Brussel voor de zeldzame ziekten

29/02/2020 van 10:00 tot 19:00

Op 29 februari creërt RaDiOrg tussen 10u en 19u een prachtig papieren edelweisstapijt in de fraaie Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen, met aangepaste verlichting in de kleuren van Rare Disease Day zodra de avond valt.

Een enorm bloementapijt in hartje Brussel, met duizenden origami edelweiss, prachtig symbool van zeldzaamheid! Dat is de uitdaging die we samen aangaan om zo veel mogelijk mensen te sensibiliseren voor zeldzame ziekten op Rare Disease Day 2020!

Rare Disease Day gaat elk jaar door op de laatste dag van februari. Het doel is om het grote publiek en beleidsmakers te sensibiliseren voor zeldzame ziekten en hun impact op het leven van patiënten en families.

Als koepelvereniging voor alle mensen met een zeldzame ziekte in België neemt RaDiOrg het initiatief om de Belgische campagne te organiseren. Maar, we rekenen op jullie om ze de weerklank te geven die ze verdient!

Zeldzame ziektendag valt in 2020 symbolisch alvast goed, op een uitzonderlijke 29ste februari. Maar al vanaf begin januari zullen honderden mensen zich mobiliseren om zo veel mogelijk origami te produceren. Om al deze acties te ondersteunen en zichtbaar te maken, organiseren we een communicatiecampagne via mailings, sociale media, website en persacties.

Laat ons onze krachten bundelen rond deze campagne! Met dit fantastische project mikken we op een groter maatschappelijk bewustzijn voor zeldzame ziekten. Meer aandacht, betere zorg!

LEES MEER

Ook Spierziekten Vlaanderen vindt dit een mooi initiatief

Ook jij kan je steun voor de patiënten uitdrukken, door in januari en februari witte origami edelweiss te vouwen voor ons bloementapijt. Om daarbij te helpen, hebben we een foto- en videotutorial gemaakt die je via de link hieronder terugvindt.

#SamenZeldzaam #RareDiseaseDay

Gegevens

Datum:
29/02/2020
Tijd:
10:00 tot 19:00
Evenement Categorie:

Organisator

RaDiOrg
Bekijk de site van Organisator