Laden Evenementen

« Alle Evenementen

 • Dit evenement is voorbij.

Toegankelijke, begeleide wandeling met gids door het Zwin (GEANNULEERD)

23/08/2020 van 13:15 tot 16:30

Onze eerste, voorzichtige stappen naar een live ontmoeting 'waren' gezet

UPDATE - 06-08-2020 - Ons bestuur heeft de nieuwe coronagolf en bijhorende maatregelen uitvoerig besproken en geëvalueerd. Na rijp beraad zijn wij tot de conclusie gekomen dat we onze uitstap naar het Zwin met aansluitend een gezellig samenzijn met koffie en gebak dienen te annuleren. Diegenen die zich reeds inschreven worden nog gecontacteerd.

Mits het navolgen van alle adviezen om het risico op besmetting te voorkomen en het volgen van de ontwikkeling rond Covid-19 lijkt ons een uitstap naar het Zwin aan onze Belgische kust een goed idee. We organiseren dus een door een gids begeleide wandeling via een toegankelijke route door het Zwin. Aansluitend volgt een moment om na te praten met een drankje en een stukje gebak. Wij kijken er alvast naar uit [icon name="thumbs-o-up" class="" .unprefixed_class=""]!

Zwin Natuur Park - Graaf Léon Lippensdreef 8 - 8300 Knokke-Heist

13u15 - Aanmelden aan het onthaal bij een SV-vrijwilliger
13u35 - Vertrek in groep naar het afspreekpunt
14u00 - Start begeleide wandeling (1 groep: max 20 pers)
16u30 - Einde wandeling, aansluitend napraatmoment met drankje en stukje gebak*

3 all-terrein rolstoelen - Er staan 3 all-terrein rolstoelen ter onzer beschikking. Indien je hiervan gebruik wenst te maken laat het ons dan zeker weten bij je inschrijving. Snel zijn is de boodschap!

Deelnameprijs:
7 euro per persoon* (inbegrepen: toegang tot het park, gids en drankje met gebak)
*Niet-leden betalen 10 euro p.p. extra bovenop de deelnameprijs, tenzij zij kiezen om hun lidmaatschap te betalen waardoor ze ook kunnen genieten van het ledentarief. 

Inschrijven via mail naar inschrijvingen@spierziektenvlaanderen.be VOOR maandag 17 augustus met vermelding van de namen van alle deelnemers, adres, mailadres en telefoonnummer (het is voor ons verplicht om deze contactgegevens te verzamelen in het kader van de Covid-19 maatregelen).

Inschrijving is definitief na betaling op het rekeningnummer van Spierziekten Vlaanderen:
IBAN BE18 7370 2204 0665 - BIC KRED BE BB,  met vermelding van: ‘Naam – Bezoek aan het Zwin’.

Praktisch

 • Het is aangeraden om rubberen laarzen of waterdichte schoenen te dragen om de Zwinvlakte te betreden.
 • Toiletbezoek: Je kan naar het toilet in het Natuur Educatief Centrum - het gebouw vóór de ingang van het bezoekerscentrum zelf.
 • Je kan spullen in de lockers van het Natuur Educatief Centrum achterlaten.
 • Toegang tot het park is pas toegestaan na de wandeling.

Covid-maatregelen

 • Wees op tijd, een SV-vrijwilliger ontvangt jullie aan het onthaal van het Zwin;
 • SV voorziet handgel bij het onthaal;
 • Breng een mondmasker mee en je eigen verrekijker;
 • Houd voldoende afstand van elkaar;
 • Geef geen voorwerpen door aan andere deelnemers;
 • Blijf zeker thuis als je ziek bent of de laatste 7 dagen voor de activiteit 1 van de klachten hebt gehad die aan een COVID-infectie doen denken, ook als er in je naaste omgeving (partner, gezin) ziekte of ziektesymptomen zijn (geweest);
 • Het is verplicht deelnemers aan activiteiten vooraf te laten inschrijven. In functie van het nagaan van contacten bij een vaststelling (of vermoeden) van corona, zijn wij als organisator verplicht om minstens 30 dagen de contactgegevens (minstens naam, adres en telefoonnummer) van alle deelnemers (inclusief begeleiders) te bewaren;
 • Indien door deelnemers nadien besmetting wordt gemeld, wordt na de activiteit het nodige gecommuniceerd.

Contactgegevens Covid-19-aanspreekpunt voor deze activiteit:

Voor wie extra vragen heeft in verband met de veiligheid van de activiteit of voor wie een besmetting na de activiteit wil melden: Mia De Marez, mia.de.marez@spierziektenvlaanderen.be, gsm: +32 472 86 08 32

*Het drankje met gebak wordt indoor genuttigd, wij volgen hiervoor ook de strikte maatregelen om de besmetting op Covid-19 te beperken. Indien er een nieuwe uitbraak volgt van Covid-19 wordt deze activiteit herbekeken.

Hopelijk tot dan,
Mia De Marez, Alexander Leysen en Carina Verdonck,
Bestuursleden van Spierziekten Vlaanderen vzw

Extra informatie rond toegankelijkheid activiteit in het Zwin

 • Er zijn 3 all-terrein rolwagens gereserveerd voor ons. Een begeleider is noodzakelijk, deze rolwagens kunnen niet alleen bestuurd worden. Deze rolwagens zijn best zwaar om te besturen en van grote luchtbanden voorzien.
 • De wandeling met gids gaat door in het park met huttenparcours want de Zwinvlakte is een slikken-en schorrengebied zonder verharde paden, waar het dus drassig kan zijn. Alsook het bospad is niet toegankelijk met een rolwagen. De afstand tussen de observatiehutten in het park is op zich niet zo ver maar er zijn wel tussendoor rustplaatsen (boomstammetjes) voorzien.
 • Met een freewheel rolwagen zal dit in het park met huttenparcours wel lukken want dit is een grindpad maar in de Zwinvlakte is dit ook niet mogelijk. Idem voor een elektrische rolstoel.

Wat is nog toegankelijk met een rolwagen:

 • Het onthaalcentrum, de Zwinshop en de bistro The Shelter.
 • De permanente, interactieve tentoonstelling in het onthaalgebouw op het gelijkvloers. Die is leuk voor bezoekers van alle leeftijden.
 • De tijdelijke tentoonstelling ‘Wildlife Photographer of the Year’ op de eerste verdieping, te bereiken via 1 lift.
 • De toiletten zijn bereikbaar op -1 met 1 lift.
 • Het kijkcentrum met mooi uitzicht over de Zwinvlakte.

Wat is niet toegankelijk met een rolwagen:

 • De panoramatoren (die is enkel bereikbaar via de trap).
 • De ooievaarstoren (enkel bereikbaar via een trap, maar er staat onderaan wel een beeldscherm met het zicht op de nesten van bovenop de toren)

Gegevens

Datum:
23/08/2020
Tijd:
13:15 tot 16:30
Evenement Categorie:

Locatie

Zwin Natuur Park
Graaf Léon Lippensdreef 8 8300 België
Bekijk de site van Locatie

Organisator

Spierziekten Vlaanderen vzw