Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Webinar patient empowerment = wederzijds respect

26/11/2020 van 19:30 tot 20:30

Als patiënt wil je menswaardig behandeld worden, waardoor je je als een volwaardig mens beschouwd voelt. 

“Empowerment” staat voor het hebben van controle over je leven en levensomstandigheden. Wie zelfs maar eens vluchtig rondkijkt, zal snel vaststellen dat dit gemakkelijker gezegd is dan gedaan. We bepalen onze levensomstandigheden nu eenmaal niet helemaal zelf.

Patient empowerment = wederzijds respect

  • Patient empowerment staat voor een proces waarbij een patiënt menswaardig wordt behandeld en zich daardoor een volwaardig mens blijft voelen. Het staat daardoor voor een ethische benadering.
  • Patient empowerment betekent dat een mens controle of een gevoel van controle heeft over het gezondheidsproces dat hij ondergaat. Het betekent dat de zorgverlener niet de controle monopoliseert, maar ze daarentegen bewust deelt met de patiënt die dat wil.

Gastspreker Prof. Edgard Eeckman

De webinar wordt gegeven door Prof. Edgard Eeckman, hij werkt als communicatiemanager van het UZ Brussel en doctoreerde enkele jaren geleden rond patient empowerment. Een thema dat ook voor onze patiënten erg belangrijk is. Prof. Eeckman schreef er een toegankelijk boek ‘Balanceren tussen macht en onmacht’ over en is sterk actief in vzw ‘Patient Empowerment’. Zo wil prof. Eeckman zijn inzichten over patient empowerment verbreiden.

Deelnemen aan deze interactieve infosessie

Wij nodigen onze leden graag uit tot het bijwonen van deze interessante virtuele lezing die iedereen dus op een veilige manier kan volgen [icon name="thumbs-o-up" class="" unprefixed_class=""].

Donderdag 26 november
19u30 – 20u30

Inschrijven
karin.moons@spierziektenvlaanderen.be
, met als mededeling: inschrijving Patient empowerment

Deze webinar wordt enkel aangeboden aan onze leden van Spierziekten Vlaanderen vzw.
Om deel te nemen aan deze webinar klik je op de link in de mail die je van ons ontvangt na je inschrijving.

Gegevens

Datum:
26/11/2020
Tijd:
19:30 tot 20:30
Evenement Categorie:

Locatie

Online via link na inschrijving

Organisator

Spierziekten Vlaanderen vzw