Weekend

Gezinsweekend_SpierziektenVl Weekend

Gezinsweekend voor ouders met kinderen t.e.m. 18 jaar

Uit onderzoek blijkt dat een derde van de matig tot ernstig gehandicapte personen er niet toe komt om af en toe een (mid)dagje of avondje uit te gaan. Van degene die dat wel doen, heeft bijna 1/3 steun van familie of bekenden (de zgn. mantelzorgers) nodig. Vaak spelen hierbij ook de beperkte financiële middelen een rol (Cardol M. et al., Participatie van mensen met beperkingen, NIVEL 2006). Verder zijn ouders van kinderen met een handicap uit (over)bezorgdheid niet gauw geneigd hun kinderen uit handen te geven aan een reguliere jeugdwerking, en ze zien het soms zelfs als een blijk van gebrek aan toewijding als ze hun kind niet zelf verzorgen.

Daarom organiseert Spierziekten Vlaanderen twee-jaarlijks een betaalbaar gezinsweekend voor ouders en hun kinderen met een spierziekte. Spierziekten Vlaanderen betaalt een aanzienlijk deel van de onkosten om de prijs laag te houden, en zorgt dat er omkadering is voor zowel de kinderen als de ouders/mantelzorgers. De verblijfplaatsen zijn steeds zorgvuldig uitgekozen op rolstoeltoegankelijkheid en verzorging ter plaatse, en er wordt aangepaste animatie voorzien voor de kinderen terwijl de ouders even op adem kunnen komen.

Lees meer.

Ouderweekend 2018

Graag nodigen wij U en uw gezin uit op ons ouderweekend dat zal doorgaan van vrijdag 7 september 2018 t.e.m. 15 u zondag 9 september 2018 in Villa Rozerood, De Panne. Villa Rozerood is een respijthuis met gepaste zorgondersteuning voor zowel zorgkind, ouders als brussen. Het hoofddoel is gezellig samen zijn, info delen, kennismaken en vooral samenzijn met diegenen die hetzelfde ervaren en misschien wel samen mogelijkheden zien. Lees meer.

Fotocollage

Bekijk hieronder onze fotocollage waarmee je een beeld kan krijgen van ons gezinsweekend.

Gezinsweekend_SpierziektenVl Weekend