Getuigenis CIDP

Aurele

26-01-2020 - Ik ben momenteel 71 jaar en gepensioneerd kinesitherapeut. Rond mijn 50 jaar kreeg ik pijn in mijn benen en ook krachtverlies. Na een consult bij de neuroloog en na diverse onderzoeken stelde men de diagnose CIDP vast. Ik ben toen ongeveer een klein jaar werkonbekwaam geweest en liep ook een tijdje met een dropvoet. Ik kreeg toen een paar behandelingen met immunoglobulines in een dagziekenhuis. Op eigen initiatief ging ik ook op zoek naar een ideale pijnstiller, wat toen TRADONAL Retard bleek te zijn.  Ik neem dit tot op heden nog dagelijks en ben er ondertussen ook aan verslaafd. Langzamerhand herstelde ik en hervatte mijn werk tot aan mijn pensioen op mijn 60ste.

Rond mijn 70 jaar herbegonnen de symptomen van CIDP. Met zeer pijnlijke voeten, pijn in mijn benen en beginnende tintelingen in mijn handen. Dit alles gaat gepaard met ernstige spieratrofie en krachtverlies, met een snelle vermoeidheid tot gevolg. Aanvankelijk werd geprobeerd om dit met Gabaptine te verbeteren, maar zonder resultaat. Ook alle andere antidepressiva hielpen niet. Na een consult bij een professor neurologie in Gent begon men met twee kuren immunoglobulines tijdens een ziekenhuisopname. Opnieuw zonder enig resultaat, integendeel. Het enige wat ik overhield aan de twee infusen is een zeer vervelende huiduitslag met onverklaarbare jeuk over mijn ganse lichaam. De pijn in mijn voeten, benen en handen neemt toe en nu komt de jeuk er nog bij. Mijn dagelijks, actieve leven is hierdoor enorm verstoord wat ook op psychisch vlak een ernstige invloed heeft. De moed zakt mij letterlijk in de schoenen, temeer omdat ik altijd een zeer actief en sportief persoon ben geweest. Wat de toekomst gaat brengen is voor mij een groot vraagteken. Ik moet nu opnieuw op consult bij de neuroloog.

Spierziekten Vlaanderen: Wij wensen deze persoon heel veel sterkte toe en succes in zijn zoektocht naar een betere levenskwaliteit.