Gratis abonnementen De Lijn vanaf 2018 op MOBIB-kaart

22-01-2018 – Hebt u als persoon met een handicap een gratis abonnement van De Lijn, en bent u daarnaast ook al in het bezit van een MOBIB-kaart? In januari 2018 ontvangt u van De Lijn een brief met de melding dat uw gratis abonnement op uw huidige MOBIB-kaart gezet wordt. Tot u deze brief ontvangt, moet u uw papieren abonnement blijven gebruiken.

Na 31 maart 2018 is uw gratis papieren abonnement niet meer geldig en moet u uw MOBIB-kaart gebruiken bij elke opstap op de bus of tram van De Lijn.
Zolang uw MOBIB-kaart geldig is, komt uw gratis abonnement ieder jaar opnieuw automatisch op uw kaart.

Hebt u als persoon met een handicap een gratis abonnement van De Lijn maar hebt u nog geen MOBIB-kaart? Dan zult u in de periode tussen 1 januari en 15 februari 2018 een brief van De Lijn ontvangen met de melding dat uw huidige papieren abonnement vanaf 1 april 2018 vervalt en dat u een MOBIB-kaart kunt laten aanmaken voor 5 euro. Nadat De Lijn uw betaling heeft verwerkt wordt uw MOBIB-kaart met uw gratis abonnement erop zo snel mogelijk per post opgestuurd.
Uw MOBIB-kaart is dan vijf jaar geldig. Zolang het abonnement gratis blijft, wordt het voor die periode ieder jaar automatisch verlengd.

Als u vragen hebt over de MOBIB-kaart dan kunt u terecht bij de dienst Abonnementen van De Lijn.
In de rubriek ‘Veelgestelde vragen’ vindt u een overzicht van wie als persoon met een handicap recht heeft op een gratis abonnement van De Lijn. Hebt u daar bijkomende vragen over? Dan kunt u gratis bellen naar 1700, mailen of chatten.

Bron: www.vaph.be