Actueel

SPIERZIEKTEN VLAANDEREN

Wijziging functies binnen RvB Spierziekten Vlaanderen

Spierziekten Vlaanderen wordt gedragen door een team van gedreven mensen die zich in hun schaarse vrije tijd onbaatzuchtig inzetten als vrijwilliger voor hun mede-lotgenoten. Vrijwilligers van een
onschatbare waarde dus! Lees meer.

Nieuwe verantwoordelijke voor de diagnosegroep ziekte van Steinert

29 oktober gaven we een groot feest ter ere van Emma Cambré, zij nam na vele jaren vrijwilligerswerk voor onze vereniging afscheid van haar taak als verantwoordelijke voor de diagnosegroep Steinert. Lees meer.

Filmstudio AED zet deuren open

De AED filmstudio’s in Lint openden gisterenavond (21 november) de deuren voor het goede doel. Op initiatief van Gina Cleerbout uit Lint werd er voor bijna tweehonderd bezoekers een rondleiding gegeven binnen het filmstudiocomplex. Lees meer.


IN DE MEDIA

Jeugdhulp Actueel

Uitbreidingsbeleid voor minderjarigen met een handicap 2018

29/11/2017

In 2018 zijn er bijkomende budgetten beschikbaar voor de financiering van persoonlijke assistentiebudgetten (PAB’s). De middelen worden toegekend na prioritering door de Intersectorale Regionale Prioriteiten Commissie (IRPC) in de loop van maart 2018. De bespreking op de IRPC’s wordt voorbereid door de jeugdhulpregie van de intersectorale toegangspoort.

Begeleidt u een kind of jongere die recht heeft op een PAB? Dien dan een aanvraag in door een priorchecklist in te vullen en deze ten laatste op vrijdag 2 februari 2018 in het regiedossier van de betrokken jongere op te laden in INSISTO. Lees meer.

Jeugdhulp Actueel

European Disability Card

De European Disability Card (EDC) is een Europese handicapkaart waarmee u als persoon met een beperking voordelen kunt  genieten bij cultuur-, sport- of vrijetijdsactiviteiten. Deze kaart is gratis en kan telefonisch aangevraagd worden via: 800 98 799. Lees meer.