Lidmaatschap

Bij Spierziekten Vlaanderen vzw (voorheen Nema vzw) zijn personen met om het even welke neuromusculaire aandoening welkom, maar ook ouders, familieleden, vrienden, professionelen of andere betrokkenen.

Vanaf 2017 biedt Spierziekten Vlaanderen vzw daarom verschillende soorten van lidmaatschap aan die optimaal afgestemd zijn op de verschillende gezinssituaties en noden van onze leden.


Individueel lidmaatschap: 20 euro

 • Nieuwsbrieven en persoonlijke uitnodigingen voor onze activiteiten via post
 • Korting voor jezelf en eventueel assistent(e) voor bijeenkomsten, aangepaste ontspanningsactiviteiten, lezingen en vormingen
 • Toegang tot alle informatie op onze website

Het individueel lidmaatschap is bijv. geschikt voor iemand die zelf een spierziekte heeft en als individu aan activiteiten wenst deel te nemen


Gezinslidmaatschap: 25 euro

 • Nieuwsbrieven en persoonlijke uitnodigingen via post
 • Korting voor alle gezinsleden en eventueel assistent(e) voor bijeenkomsten, aangepaste ontspanningsactiviteiten, lezingen en vormingen
 • Toegang tot alle informatie op onze website

Het gezinslidmaatschap is geschikt voor het hele gezin, bijv. voor mensen die zelf een spierziekte hebben, of een kind of een partner met een spierziekte hebben (alle personen op hetzelfde domicilieadres)


Infolidmaatschap: 10 euro

 • Nieuwsbrieven in digitale versie en uitnodigingen digitaal via mail
 • Geen korting voor bijeenkomsten, aangepaste ontspanningsactiviteiten, lezingen en vormingen
 • Toegang tot alle informatie op onze website (voor niet-leden beperkte toegang vanaf 2017)

Het infolidmaatschap is bijvoorbeeld geschikt voor professionelen


Ja, ik wil lid worden van Spierziekten Vlaanderen vzw:

IBAN: BE18 7370 2204 0665 – BIC: KRED BE BB       2492 Lidmaatschap
van Spierziekten Vlaanderen vzw, Haarbemdenstraat 55/1, 3500 Hasselt
Mededeling: Naam – Soort lidmaatschap


4 redenen om lid te worden

 1. Om de stem van personen met een spierziekte te laten horen. Nema behartigt de belangen van alle mensen met een spierziekte. We leggen dossiers op tafel bij overheden, RIZIV, ziekenhuizen, werken nationaal en Europees samen met andere organisaties,… Het is echter erg belangrijk dat we ook in naam van álle personen met een spierziekte kunnen spreken. Een groot ledenaantal geeft ons immers meer slagkracht en maakt dat gesprekspartners niet zomaar om onze argumenten heen kunnen.
 2. Je ontvangt onze nieuwsbrieven, met boordevol nuttige informatie en leuke artikels waarmee je op de hoogte blijft van de laatste medische ontwikkelingen, getuigenissen van lotgenoten, reiservaringen, …
 3. Als je ons steunt, kunnen we niet alleen jou maar ook andere patiënten blijven steunen. Zo geven we o.a. advies bij aanvragen voor tegemoetkomingen en hulpmiddelen, organiseren we lotgenotencontacten, en informeren we onze leden op verschillende manieren.
 4. Als lid kan je aan zeer democratische prijzen deelnemen aan al onze activiteiten. Nema betaalt immers steeds een deel van de deelnamekosten.

“Het is een goede zaak dat lotgenotencontact bestaat. Het doet enorm deugd om steun en begrip te vinden. Anderzijds kan de confrontatie heel hard zijn. Maar je kan je aan de gesprekken optrekken en de wilskracht van sommigen is ongelooflijk.”. (Norbert, Strümpell of Strümpell-Lorain – HSP) 


Wat zijn de voornaamste activiteiten van onze organisatie?