Music For life 2018 ‘Wall of heroes’

Dikke duim voor onze vrijwilligers bij Spierziekten Vlaanderen vzw

Resultaten Music for Life?

Eind 2018 werden er maar liefst 30 acties georganiseerd ten voordele van onze vereniging! Wij hoeven jullie niet te vertellen dat dit een fijn gevoel van waardering geeft en onze vrijwilligers en medewerkers extra motiveert! De opbrengst van deze warme acties bedraagt € 23.186,52! Wauw!

Wij willen iedereen hartelijk bedanken die zich heeft ingezet voor de Warmste week ten voordele van Spierziekten Vlaanderen vzw!


BOREALIS BERINGEN – Broodjesverkoop

10 t.e.m. 21 december – Borealis Polymers NV – Beringen – Broodjes verkoop, 1,1 euro per broodje voor het goede doel.

Ookami Dojo, sport Steunt Spieren

Ookami Dojo is een karateclub met het hart op de juiste plaats. Onze slogan is dan ook “Ookami Dojo, de warmste karateclub uit Putte en Stabroek”. Graag willen wij ons steentje bijdragen met het steunen van een goed doel. De link tussen spieren en sporten is heel groot, vandaar dat wij als sportclub gekozen hebben voor spierziekten Vlaanderen. Onze leden gaan snoepzakjes verkopen en aan onze stand op de kerstmarkt te Stabroek worden er naast de snoepzakjes ook vers gebakken wafeltjes verkocht. Dit ten voordele van Spierziekten Vlaanderen.

JIMS Kortrijk

Donderdag 13 december – BODYPUMP @ JIMS Kortrijk
Ten voordele van Music For Life – Spierziekten Vlaanderen.

Provinciale Secundaire School Diepenbeek (PSSD Green High)

Vrijdag 7 tot donderdag 20 december – WINTERMARKT + TOMBOLA
Als leerlingen van 7 BSO (verwarmingsinstallatie, bijzondere schrijnwerkerij en thuis- en bejaardenzorg) zetten wij voor ons PAV-project “een actie op poten” ons in voor de warmste week. We verkopen tombolalotjes en tijdens het oudercontact op de Provinciale School in Diepenbeek houden we samen met de leerlingenraad een wintermarkt. We verkopen pannenkoeken, snoepzakjes, glühwein, warme choco, zelfgebakken koekjes, zelfgemaakte theelichthouders, vleesstokjes en kerstkaarten. Alle opbrengsten gaan naar spierziekten Vlaanderen.

Easyfit Premium Rumst – HIER NEN EURO!

De leden van Easyfit Premium Rumst mogen per gestorte euro 1 liedje aanvragen. Tussen Kerstmis en Nieuwjaar zal deze lijst dan worden afgespeeld in onze club.

Wafeltjesbak, VBS De Bunderboog

Maandag 17 tot donderdag 20 december – Verschillende klassen van VBS de Bunderboog bakken op verschillende dagen wafeltjes die we aan alle kinderen te koop aanbieden in de speeltijden.

Kerstmarkt op school, KOHa Heilige Familie

Vrijdag 7 december – 15:30 tot 19:00 – De kleuters en de kinderen van de lagere school hebben geknutseld voor de kerstmarkt. Er kunnen ook plaatjes aangevraagd worden tijdens de kerstmarkt.

Koekenbak, lagere school Sint Maarten

12 tot 15 december – We vragen aan de kinderen om koekjes, cake, taart, baklava,.. te bakken. Dit wordt gedurende drie dagen verkocht op school in onze pop-up winkel. Vrijdag 14/12 houden we een Kersthappening op school. Hier krijgen ouders ook nog de kans om iets te kopen.

Live Jukebox For Life

Kinesitherapie vandenbroucke – Woensdag 19 december – 20:00 tot 22:00 – Het damberd
Net zoals bij een jukebox kunnen de mensen plaatjes aanvragen, hiervoor betalen ze €5. De artiesten waaronder 1 persoon met een spierziekte zullen dan live uw nummer brengen. Lees meer.

Kerstmarkt Melsele

WTC DE CADANS – Verkoop van Sint-Bernardus en broodje Côte al l’Os op de kerstmarkt van Melsele ten voordele van Spierziekten Vlaanderen. Lees meer.

Kersthappening Meuzegem

Op donderdag 20 december organiseert het feestcomité van Meuzegem haar eerste kerstmarkt. Om 20u komt de fanfare St.Cecilia Wolvertem een kerstconcert geven in de kerk van Meuzegem. Zij zullen vooral kerstliederen en andere muziek spelen uit de periode 1914-1918. Na het concert vindt er in de kerk nog een lichtspektakel plaats. Lees meer.

BASTA GIVES MONEY

Vrije Universiteit Brussel – Op 5 december organiseren Basta Brussel en Jongsocialisten VUB al een actie voor de warmste week, namelijk een quiz ten voordele van de holebifoon/Lummi. Een familielid van één van onze leden lijdt echter aan een spierziekte en daarom wil Basta ook hier iets voor doen. Het aantal punten van de hoogst scorende quizploeg wordt omgezet in euro en geschonken aan Spierziekten Vlaanderen.

WK TENTJE – Speelplein Surremontstraat

Vorige zomer hebben we met buren, vrienden en familie samen naar de matchen van de rode duivels gekeken in ons tentje hier in de buurt. We hadden nogal een grote opkomst en hebben besloten een bedrag aan Spierziekten Vlaanderen te storten.

Gesigneerd T-shirt Eli Iserbyt

Origineel gesigneerd shirt 4-02-18 WK veldrijden van Eli Iserbyt ten voordele van Spierziekten Vlaanderen in het kader van Music for Life 2018. Wil jij ook graag dit T-Shirt? Bieden kan via 2dehands.be ->

GITOK eerste graad steunt Spierziekten Vlaanderen

Op Gitok eerste graad organiseren we op verschillende momenten acties om dit goede doel te steunen.
De eerste actie vond plaats tijdens het oudercontact. We maakten een standje waar ouders iets konden drinken of een vrije gift konden geven, wat velen deden. De tweede actie zal plaatsvinden tijdens de kerstperiode waarbij onze leerlingen een werkstukje maken en zullen verkopen tijdens het oudercontact.

Truffels for Life

Voor het derde jaar op rij verkoop ik voor onze vereniging chocolade truffels. Een doosje kost 6 euro’tjes en daar zitten dan 250 gr lekkere truffels in, melk of puur. Een mooie kerstverpakking kan ook, dan kosten ze 6,5 euro. Ik ben aanwezig op de komende evenementen maar daarmee bereik ik niet genoeg mensen. Dus graag jullie hulp… Wie wil mee verkopen in zijn/haar familie of vriendenkring? carina.verdonck@spierziektenvlaanderen.be

Met de elektrische rolstoel naar Gibraltar

Om mijn steentje bij te dragen zal ik met mijn elektrische rolstoel op 1 december 2018 om 09.00 uur vanaf de parking van de “Luminus Arena te Genk” naar “Gibraltar” in Spanje rijden.
Het geld dat ik hiervoor inzamel zal ik schenken aan de vereniging “Spierziekten Vlaanderen”. Deze zullen dit goed kunnen gebruiken voor verder onderzoek ten voordele van personen met een neuromusculaire aandoening. Hoe meer mensen mijn actie steunen, hoe meer personen met een spierziekte diepgaand geholpen kunnen worden.

Asse warmste gemeente: Sweet For Life

We verkopen op de werkvloer onze lekkerste baksels en creaties voor het goede doel ->

K.W.F.C. DAMES WARMT OP!

Ook damesvoetbal Wuustwezel doet mee aan de warmste week. Verkoop van soep, glühwein en pannenkoeken t.v.v. Spierziekten Vlaanderen vzw.

 

Haken for Life

Voor de warmste week van Studio Brussel gaan we haken voor spierziekten Vlaanderen. Hiermee willen we graag de ziekte CIDP in de kijker zetten. Facebook ‘Haken For Life‘.

Veiling For Life gesigneerd T-shirt RAFC

In functie van Music For Life wordt deze gesigneerde T-shirt van RAFC verkocht aan de hoogste bieder. De opgebrachte centen zullen geschonken worden aan Spierziekten Vlaanderen vzw. Facebook ‘Veiling For Life gesigneerd Tshirt RAFC tvv spierziekten Vlaanderen’. Spread the word! Hoe meer bieders, hoe meer kans op een hoger bod ;-).

Veiling For Life gesigneerd T-shirt Club Brugge XL

Nyssa heeft een groep op facebook aangemaakt met ‘Veiling For Life gesigneerd Tshirt Club brugge XL’ waarin zij een gesigneerde T-shirt van Club Brugge zal verkopen aan de hoogste bieder. OOK HIER = Spread the word! Hoe meer bieders, hoe meer kans op een hoger bod ;-).

Deugden en ondeugden van Pieter Paul Rubens

Tijdens een wandeling door de oude binnenstad van Antwerpen vertel ik jullie alles, of toch veel, over het leven van de grootste schilder uit de geschiedenis van de Barok. Wandeling enkel op aanvraag. Contact via mail carina.verdonck@live.be. Ook rolstoeltoegankelijk.

Flessen vullen

Nyssa, de jongste dochter van Soraya Godrie – één van onze nieuwe vrijwilligers bij Spierziekten  Vlaanderen – had het fantastische idee om op een aantal plaatsen flesjes neer te zetten om rosse (of grotere ;-)) muntjes in te deponeren ten voordele van Spierziekten Vlaanderen :-). De warmste week ‘Flessen vullen’.

Halloweenwandeling voor kleine heksen en tovenaars

Halloweenwandeling voor gezinnen met jonge kinderen + Verkoop van zelf getekende kinderkaarten.

Embroiderie smileys For Life 

Prachtige zelfgemaakte sleutelhangers gemaakt door Patricia te koop t.v.v. Spierziekten Vlaanderen. Amper 5 euro voor zo’n schattige en ondeugende smiley! Embroiderie smileys For Life ->

Soup For Life

Van 08 oktober t.e.m. 15 december engageer ik me om regelmatig extra veel soep te maken en te verkopen ten voordele van Spierziekten Vlaanderen. Puur uit sympathie en respect voor al het werk dat de vrijwilligers van Spierziekten Vlaanderen verzetten en voor iedereen die met een spierziekte geconfronteerd wordt. @Home Karin Moons

NURSECARE@HOME cookies and jewels

Als thuisverpleging, Nursecare@home, zetten we ons in om onze zelfgebakken wafeltjes en zelfgemaakte juwelen te verkopen.

Pralines For Life

We proberen zoveel mogelijk pralines te verkopen om een mooi bedrag in te zamelen voor Spierziekten Vlaanderen. Zelf hebben we een collega die aan een zeldzame spierziekte lijdt genaamd HSP. Het spreekt dus voor zich dat we ons willen inzetten voor dit goed doel. We willen haar op deze manier een hart onder de riem steken. Met het ingezamelde geld kan Spierziekten Vlaanderen de mensen die lijden aan een spierziekte nog beter ondersteunen door het opvolgen van medische ontwikkelingen, ontspanningsactiviteiten, organiseren van lotgenotencontacten en ga zo maar door.

De pralines zijn te verkrijgen vanaf maandag 12 november t.e.m. maandag 17 december 2018 bij Driesen nv te Overpelt. Per pralinedoosje vragen we € 5. Bestellen kan ook op het nummer 011/66.89.07 of op het e-mailadres av@driesennv.be.

Lekkers in de leraarszaal van het Ensorinstituut, te Oostende

In de leraarszaal van de BeBox van het Ensorinstituut is het elke dag een leuke gezellige drukte. Wekelijks ligt er wel wat lekkers op de tafels. Met enkele leerkrachten wilden we dit snoepen ‘georganiseerder’ aanpakken en hier een actie aankoppelen. De leerlingen Graphic maakten allerhande promomateriaal om de collega’s te motiveren om zoetigheden te bakken en op dinsdag mee te brengen. Elke zoetigheid kost €1. Ook vragen we een vrijwillige bijdrage voor de soep en het lekkers die op maandag, donderdag en/of vrijdag in de zaal staat door de leerlingen van de restaurantafdeling.
In een reuzesoepkom, die de Graphic leerlingen maakten, kunnen de leerkrachten in de ‘balletjes’ wat meer info vinden over de verschillende spierziekten die er bestaan. Volg ons via Facebook Ensorinstituut ->


Warme acties

Snoepen, sporten, pannenkoekenslag, koekjes, fuif, haken, bingo … je kan het zo gek niet bedenken: origineel of traditioneel, als het maar voor het goede doel is. In dit geval voor iedereen die met een spierziekte te maken heeft, Spierziekten Vlaanderen vzw.

Zin om aan de slag te gaan en zo een plaatsje te veroveren op onze ‘Wall of Heroes’ hieronder? Bedenk dan nu samen met je vrienden, familie of collega’s een ‘warme’ spieren voor spieren-actie want je kan je nu al registreren, jeeeuh! Alvast dankjewel voor jullie ‘warme steun’ 🙂

Actiefilmpje Music for Life

Denk niet te snel dat jouw inbreng geen verschil maakt: zelfs de kleinste schenking of actie helpt! 🙂