Op bezoek bij het NMRC Gasthuisberg

12-07-2018 – Met dank voor de tip aan één van onze vaste vrijwilligers, Peter Gielkens

Onlangs waren we voor onze jaarlijkse consultatie op het NMRC van Gasthuisberg (UZ Leuven). Het NMRC is, net zoals verschillende andere afdelingen/diensten, verhuisd. De raadplegingen gaan sinds kort niet meer door op eenheid 417 maar wel op eenheid 102 in het Ambulant centrum E, verdieping -1, gang U.

Ook de manier van aanmelden is nieuw

In de algemene inkomhal van campus Gasthuisberg schrijf je je in aan de automaat of het loket: je krijgt een inschrijvingsblad met een wegbeschrijving, een QR-code en een cijfercode. Op de verdieping waar de consultatie plaatsvindt (in dit geval verdieping -1), scan je bij aankomst de QR-code: de dienst NMRC weet nu dat je bent aangekomen.

De cijfercode is je persoonlijke volgnummer: als dat nummer op de beeldschermen in de wachtzaal verschijnt, kan je in gang U naar binnen gaan. Als je volgnummer op het scherm verschijnt staat er tevens bij vermeld naar welke kamer/ruimte van gang U je je mag begeven. Aan de linkerzijde nr. 1 t.e.m. 9, aan de rechterzijde nr. 2 t.e.m. 14.

Heb je vragen of een probleem aarzel dan niet om iemand van het personeel aan te spreken, zij helpen je zeker verder.

Nog extra tip van enkele leden bij Spierziekten Vlaanderen, ‘voorzie voldoende lectuur want de wachttijden kunnen hoog oplopen.