Peter Gielkens, ons ijverig bijtje achter ons ledenbestand

Tijdens een Limburgse activiteit van onze vereniging in 2013 ontmoette Peter onze toenmalige secretariaatsverantwoordelijke Nadine Albergs. Ideaal moment bleek achteraf, want hij zocht toen een nuttige tijdsbesteding en wij konden zijn hulp goed gebruiken bij het verzenden van onze brieven. Daarnaast hielp hij ons bij het bekender maken van onze vereniging en was hij zelfs een tijdje lid van ons bestuur.

Peter heeft een grote passie voor muziek. Hij kan zich urenlang zoet houden met het opzoeken en beluisteren ervan, maar Corona heeft toch een serieuze invloed op Peters ontspanningsmogelijkheden. Hij speelt bijv. al jarenlang djembé, maar die staat sinds de uitbraak van Corona aan de kant, want een djembé bespelen in een appartement, een zaal of een park behoort natuurlijk niet tot de mogelijkheden. Het zou ‘te veel publiek’ kunnen aantrekken in een park. Gelukkig kan hij zijn creativiteit nog kwijt op de tekenschool waar hij een cursus tekenen* volgt.

Gaan wandelen in de buurt is voor Peter en zijn vrouw Diane niet iets om vaak te doen, want het is fysiek best zwaar om de rolstoel van Peter vooruit te duwen ook al is Peter helemaal geen zwaargewicht. Het probleem zijn de minder toegankelijke trottoirs en paden, een alom gekend probleem. Als hij alleen op stap is, botst hij (helaas) vaak op ontoegankelijke locaties. Daarom voelt hij zich geroepen om een stem te zijn voor iedereen met een fysieke beperking en elke kans te grijpen om advies te geven aan de openbare instanties. Supergoed van je Peter [icon name="thumbs-up" class="" unprefixed_class=""].

Eventjes terug naar zijn functie als secretariaatsmedewerker. Op dit ogenblik verwerkt Peter alle registraties voor de lidmaatschappen vanuit zijn gezellige werkkamer. Daarnaast verstuurt hij ook fiscale attesten (april) en verstuurt hij soms nog nieuwsbrieven per post.

Tekening van Peter

Naar voorbeeld van een postzegel

“Peter, ik zie je in blokjes en hoor je niet… ik…eee, aaaa, krrr…triltril…”

Een #Teamsmeeting, ideaal om elkaar te zien én te spreken. Maar met slechte WiFi en zonder internetkabel, poeh... wat een uitdaging. Maar de oplossing lag achter de hoek = op zijn gsm en vlakbij de router in de living 😉 #TopVrijwilliger Peter!

Peter, hoe wordt een registratie voor een lidmaatschap precies verwerkt?

 • Leden vullen hun gegevens in via een registratieformulier op onze website
 • Peter ontvangt deze gegevens via mail
 • Bij diegenen die ook in 2020 lid waren worden de gegevens nagekeken en overgezet naar het ledenbestand van 2021
 • Peter verwerkt de gegevens van ‘Nieuwe‘ leden in een ‘Wachtlijst’ - ledenbestand
 • Peter controleert of het lidgeld werd betaald
 • Lidgeld betaald =
  • Nieuwe leden in wachtlijst worden overgezet naar ‘Leden’ – ledenbestand,
  • Bij leden die reeds in het bestand zitten wordt de betaling als ‘Reeds betaald’ aangeduid.
 • Na 14 dagen nog niet betaald? -> mail met herinnering om alsnog hun lidgeld te regelen
 • Nog geen reactie -> dan worden de registratiegegevens uit de wachtlijst verwijderd

Opgelet = geen tijdschrift voor infolidmaatschappen

 • Nieuwe leden die kozen voor een gezins- of individueel lidmaatschap krijgen van zodra ze hun lidgeld betaalden een infomap toegestuurd samen met een exemplaar van ons tijdschrift ‘Spierkracht’.
 • Nieuwe leden die kozen voor een infolidmaatschap krijgen geen infomap en geen tijdschrift Spierkracht toegestuurd.
  Nog te vaak vergissen mensen zich over het infolidmaatschap van 10 euro. Een infolidmaatschap geeft enkel recht op digitale nieuwsbrieven en deelname aan onlineactiviteiten. Hiervoor ontvang je geen tijdschrift Spierkracht, want met 10 euro lidgeld kunnen wij de druk- en verzendingskosten van 4 tijdschriften of andere werkingskosten niet vergoeden.

Meer informatie over onze soorten lidmaatschappen.

Peter, dankjewel voor jouw inbreng en hulp!
Ook jij bent een onmisbare schakel binnen onze organisatie [icon name="heart" class="" unprefixed_class=""].