Tegemoetkomingen

DG Personen met een handicap

Federale overheidsdienst Sociale Zekerheid
Directie-generaal – Personen met een handicap
Je kan bij de DG Personen met een handicap terecht voor een aantal uitkeringen en andere vormen van ondersteuning. handicap.belgium.be.

FAMIFED

Federaal agentschap voor de kinderbijslag – Toeslag voor kinderen met een handicap. vlaanderen.famifed.be

Spierziekten Vlaanderen blijft je ondersteunen bij VAPH-aanvragen

PVB i.p.v. PAB en andere raadselachtige afkortingen

Op de themadag van 19 november 2016 hadden we het naast snippervoorzieningen en woonondersteuning ook over de overgang van het oude VAPH-systeem (persoonlijke assistentiebudget (PAB) en zorg in natura in voorzieningen) naar het nieuwe decreet persoonsvolgende financiering (PVF). Lees meer.

Federale Overheidsdienst Sociale Zekerheid (FOD)

DG personen met een handicap – Om in aanmerking te komen voor een tegemoetkoming of een andere sociale ondersteuning, moet je handicap eerst erkend worden door de Federale Overheidsdienst Sociale Zekerheid (FOD).

Wil je weten waar je recht op hebt?  Zoek je iemand die je kan helpen bij je aanvraag? Neem contact op met de DG Personen met een handicap of een sociaal werker in je buurt! Lees meer.

Parkeerkaart voor personen met een handicap

Je mag overal in België parkeren op plaatsen die voorbehouden zijn voor personen met een handicap. De kaart is persoonlijk en mag niet gebruikt worden als je zelf niet in het voertuig zit. Leg de kaart vooraan in het voertuig op het dashboard zodat het symbool van de rolstoel goed zichtbaar is. Lees meer.

VAPH – Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap

Het VAPH biedt budgetten en tegemoetkomingen aan personen met een handicap om hun zorg en ondersteuning op maat te financieren. Lees meer.

European-Disability-Card Tegemoetkomingen

European Disability Card

De European Disability Card (EDC) is een Europese handicapkaart waarmee u als persoon met een beperking voordelen kunt  genieten bij cultuur-, sport- of vrijetijdsactiviteiten. Deze kaart is gratis en kan telefonisch aangevraagd worden via: 800 98 799. Lees meer.