Verslag Ladies Day 2016

Verschenen in Nema’s tijdschrift NM108, pagina 6-8 – Auteur: Gina Cleerbout

Op amper 3 uur tijd van een koude (zowel letterlijk als figuurlijk) zaal een warm, gezellig, bedrijvig hol maken …. dat kan je alleen met voldoende gemotiveerde helpende handen. En die helpende handen waren er zeker op die koude zondagmorgen 17 april voor Nema’s ladies day.

Vliegensvlug werden auto’s uitgeladen, tafels aangesleept, opengeklapt en op de juiste plaats gezet, stoelen werden aangesleurd. Een sterk mannenlijf was onontbeerlijk voor het verplaatsen van de zware ladder bij het ophangen van de vlaggen (roze en zilver, kan het vrouwelijker????)

Oeps … vergeet de verwarming niet, hé!!!!

Ballonnen moesten opgepompt worden … knalroze servetjes op de tafels met daarop schoteltjes met snoeperijen … goodiebags in een razend snel tempo bijvullen … boa’s in fluokleurtjes uitpakken … koelkasten vullen …

En dan kwam de tweede shift aan: weer auto’s uitladen: cava, allerlei lekkere ingrediënten voor de hapjes EN …. pistoletjes en koffiekoeken voor de hongerige helpers.

Ondertussen sijpelden ook de standhouders binnen en installeerden zich aan de voorziene tafels … hebbedingetjes, juwelen, voetverzorging, hobbymateriaal, nog meer juwelen, schoonheidsproducten, speeltjes???, wijn, natuurlijke zouten, een kapster, …

Nog net even de tijd om me snel om te kleden en dan – al vòòr de “officiële opening”- komen de eerste ladies er aan. Alles wat man was (of toch bijna alles), werd nu naar de keuken verbannen om aan de hapjes te beginnen; de dames aan de toog konden beginnen met het uitschenken van de cava en het fruitsap.

Al gauw schrijden ladies van allerlei pluimage over de rode loper binnen en laten zich het opsmukken met boa’s en ander glittertuig welgevallen. Na een apero en wat heen en weer gebabbel vallen de eersten de verschillende standjes aan.

Ondertussen worden er statieportretten gemaakt naast een welwillend- ter-beschikking-gestelde heuse Rolls Royce. Poepchique!!!!!

De kookkunsten van de mannen worden zeer gewaardeerd en de hapjes zeer gesmaakt.

Maar: time flies when you have fun 😉

Eén voor één vertrekken de dames met de herinnering aan een deugddoende massage of met een speels krullig kapsel; met een geschenkje voor iemand anders of … voor zichzelf.

Afwassen, alles opruimen, restjes allerlei opnieuw in de auto’s zetten, …

Fluo pluimen over de vloer verspreid als stille getuigen van deze eerste Nema’s ladies day. Komt er een vervolg? Just wait and see!