Vrije tijd en vakantie

Toegankelijk Vlaanderen

Website met informatie over de toegankelijkheid van gebouwen zoals gemeentehuizen, scholen, verblijfsaccommodaties, musea, culturele centra, sportcentra maar ook van vervoer, fietspaden, wandelpaden en andere toeristische voorzieningen die een toegankelijkheidsonderzoek ondergingen. Lees meer.

Villa Rozerood

Villa Rozerood als respijthuis creëert een omgeving waar niet alleen het zieke kind een gepaste zorgondersteuning krijgt, maar waar zowel het zorgkind als de ouders, broers en zussen daarenboven de dagdagelijkse zorgen eindelijk eens achter zich kunnen laten www.villarozerood.be.

Natuur zonder drempels

Nederlandse website over de toegankelijkheid, bereikbaarheid en bruikbaarheid van Nederlandse natuurgebieden voor mensen met een handicap of een chronische ziekte.
www.natuurzonderdrempels.nl

Toerisme Vlaanderen

Op deze website vind je heel wat informatie om je reis of daguitstap in Vlaanderen voor te bereiden volgens jouw specifieke noden en wensen www.visitflanders.com.

G-sport Vlaanderen

G-sport Vlaanderen vzw is hét aanspreekpunt omtrent G-sport en fungeert als kenniscentrum voor iedereen met interesse in G-sport. Samen met jou zorgen we ervoor dat meer mensen met een handicap sporten of bewegen.

www.gsportvlaanderen.be

Wegwijzer vzw

Onafhankelijk kenniscentrum voor doe-het-zelf reizigers, met o.a. het dossier ‘Reizen met een beperking’. Lees meer.

Edwin & Frank Schut Stichting

Het doel van deze stichting is het bevorderen van reizen door mensen met een beperking in het algemeen en door mensen met een spierziekte in het bijzonder. De stichting tracht haar doel onder meer te bereiken door … lees meer.

Op vakantie in volledig aangepaste chalets in Frankrijk, lees meer.


BB-Altijd-genieten_Sponsort_SpierziektenVl Vrije tijd en vakantie

B&B Altijd Genieten

Als gastvrouw, van opleiding verpleegkundige, heet ik jullie hartelijk welkom in mijn kleinschalige en gezellige B&B te Moerkerke, landelijke deelgemeente van Damme. Wat tot 2008 een loods was van mijn overleden echtgenoot heb ik omgebouwd tot 4 stijlvolle ingerichte gastenkamers www.altijdgenieten.be.

BB-Altijd-genieten_Sponsort_SpierziektenVl Vrije tijd en vakantie

StiVaNe

In 2017 kwam Spierziekten Vlaanderen in contact met het project ‘StiVaNe’. Stichting Vacances Neuromusculaires is een project van enkele medewerkers van het farmaceutische bedrijf Santhera (Santhera ontwikkelt o.a. medicatie voor mensen met Duchenne). StiVaNe beheert een volledig aangepaste vakantiewoning met zwembad ‘Chez Gérard’ in het Franse departement Lot. Lees meer.