4 redenen om lid te worden

1. Laat de stem van mensen met een spierziekte horen

Hoe meer leden we hebben, hoe groter onze slagkracht. Hierdoor moeten onze gesprekspartners onze argumenten aanhoren en dát zorgt er dan weer voor dat Spierziekten Vlaanderen meer kan bereiken voor iedereen met een spierziekte. Wij leggen dossiers op tafel bij overheden, RIZIV, ziekenhuizen en werken zowel op nationaal als Europees niveau samen met andere organisaties om jouw belangen te behartigen. Het is dus erg belangrijk dat we kunnen laten zien dat jullie gehoord willen worden. 

2. Goed voor de portemonnee

Natuurlijk betaal je lidgeld, maar in ruil daarvoor kan je aan een sterk verlaagd tarief (en soms zelfs gratis!) deelnemen aan al onze activiteiten. Spierziekten Vlaanderen betaalt namelijk steeds een deel van de deelnamekosten voor jou.

3. Blijf op de hoogte

Als lid ontvang je onze nieuwsbrieven boordevol nuttige informatie en leuke artikels. Zo blijf je onder andere op de hoogte van de laatste medische ontwikkelingen, lees je getuigenissen van lotgenoten en kan je meegenieten van toffe reisverhalen. Zomaar in je (digitale) brievenbus 

4. Steun ons werk

Jouw lidmaatschap zorgt ervoor dat onze organisatie ook financieel haar werk kan verderzetten. Zo kunnen we niet alleen jou maar ook andere patiënten blijven ondersteunen waar nodig. Dagelijks zijn wij bezig met allerhande taken, van de organisatie van lotgenotencontacten tot advies bij aanvragen voor tegemoetkomingen en hulpmiddelen, en alles daartussen.