Aanvraag informatie

Aanvraagformulier voor meer informatie over Spierziekten Vlaanderen

Kom je voor het eerst bij ons terecht? Dan heten we jou van harte welkom! Wens je graag meer informatie te ontvangen over onze doelstellingen, werking en het lidmaatschap? Gelieve u dan te registeren via het contactformulier hieronder en wij bezorgen jou zo snel mogelijk informatie.

Aanvraag informatie registreren:

Spierziekten Vlaanderen vzw gebruikt deze gegevens die jij op dit formulier verstrekt om informatie naar je te versturen.
Aanvraagformulier voor meer informatie over Spierziekten Vlaanderen

Onze diagnosegroepen

Omdat er talrijke neuromusculaire aandoeningen bestaan en omdat de symptomen sterk van elkaar kunnen verschillen, werd er via diagnosegroepen een onderverdeling te maken. Zo kunnen lotgenoten gemakkelijk contacten leggen met mensen met eenzelfde aandoening.

LEES MEER

Belgian Neuro Muscular Disease Registry (BNMDR)

Het Belgisch Register van Neuromusculaire Aandoeningen, ook BNMDR genoemd, is een samenwerkingsverband tussen het RIZIV, de referentiecentra voor neuromusculaire aandoeningen en Sciensano (voorheen het Wetenschappelijk instituut Volksgezondheid (WIV-ISP)). Het BNMDR is sinds 2008 werkzaam.

Het bevat bepaalde medische gegevens van patiënten bij wie een neuromusculaire ziekte is gediagnosticeerd. Deze informatie wordt jaarlijks verzameld door de referentiecentra. Deze informatie-uitwisseling is op VRIJWILLIGE BASIS, ANONIEM en de gegevens worden op een BEVEILIGDE manier bewaard.

LEES MEER
Bronnen: www.bmndr.be, en later www.sciensano.be