Recente acties ten voordele van onze vereniging

Thierry Neuville

Eerlijk is eerlijk, toen de mail binnenkwam met de mededeling dat rally piloot Thierry Neuville ons wou steunen met een sponsoring tijdens de Rally Van Ieper waren we even achterdochtig. Ja, we twijfelden… zo’n bekende naam die ons uitkiest. Tegenwoordig moet je, ook als vzw, gezond achterdochtig/voorzichtig zijn.

Maar ok! ‘t Was waar. Vanwege zijn vriendschap met een fan met een NMA waren wij onder zijn aandacht gekomen. Ook al liep het voor Thierry op sportief vlak niet zo goed dat weekend en ging hij zaterdag van de baan, we mochten toch € 2000 ontvangen.

Dikke merci aan hem en zijn team!

Duizendmaal dank voor iedereen die zich inzet voor ons

Door al de prachtige initiatieven die voor Spierziekten Vlaanderen vzw worden georganiseerd kunnen wij  fantastische activiteiten en interessante conferenties organiseren voor onze mensen. Hiervoor zijn wij iedereen bijzonder dankbaar!

Duizendmaal dank voor iedereen die zich inzet voor ons

Maak kennis met de prachtige voorbije initiatieven hieronder

De Camino op armkracht

De Camino op Armkracht is afgerond en voelt zich dankbaar. De Camino Op Armkracht
Ongelooflijk veel dank aan:
– alle teams die ons begeleid hebben
– iedereen van de werkgroep die sinds 2019 actief was
– vrienden en familie die ons op alle vlakken gesteund en geholpen hebben
– iedereen die ook een actie heeft ondernomen om de camino op armkracht te steunen
– de ontzettend vele sponsors: van rospotvullers tot grote sponsors en alles daartussen
– onze meter en peter, Els en Danny van Vive La Fête
– onze werkgever voor alle ondersteuning
– iedereen die een filmpje maakte, berichtje stuurde, ons aanmoedigde tijdens de tocht zelf
– ….
Dankzij jullie allemaal konden we een cheque afgeven aan Spierziekten Vlaanderen vzw van maar liefst € 17500!!
En de vele vele dagsponsors en kilometersponsors die te zien zijn op de website: https://decaminooparmkracht.wixsite.com/…/sponsormogeli…
Dikke dikke merci! 💛🙏

Koen en Tom Fietsen 1000 km bij elkaar gedurende de maand september onder het motto “Fietsen voor Spierziekten Vlaanderen”.

Spieren voor spierziektenFietser Koen: “Mensen die me nauw aan het hart liggen, zijn getroffen door een verschrikkelijke spierziekte. Als klap op de vuurpijl is deze ook nog eens genetisch bepaald, dus meerdere personen in het gezin zijn getroffen.

Daarom gaan Tom en ikzelf gedurende de hele maand september samen 1000 km fietsen t.v.v. Spierziekten Vlaanderen. Wij zouden ons daarvoor graag laten sponseren per km of door een vrije gift. Dus, heb jij nog ergens een centje liggen dat je graag wil doneren?

Dan mag je storten op rekeningnummer BE28 7785 9188 0820 met als vermelding “Fietsen voor Spierziekten Vlaanderen”.

Daar ikzelf genezende ben van darmkanker, besef ik maar al te goed hoe belangrijk lotgenotencontact en steun kunnen zijn en wel degelijk het verschil kunnen maken.”

Foto: op de voorgrond Koen, gevolgd door Tom.

Facebook: 

Heel de maand september doet restaurant de Napoleonshoeve een pannenkoekenslag! Deze mooie zaak is zeker een uitstapje waard! Je kan er heel lekker eten en de pannenkoeken zijn niet alleen heerlijk maar nu ook nog eens geld waard !

Napoleonshoeve WuustwezelNapoleonshoeve WuustwezelUitbater Iwan Hoes: “Heel de maand september pannenkoekenslag. Wij zullen de helft van de ontvangsten van elke verkochte pannenkoek tijdens de maand september 2021 schenken aan de organisatie “Spierziekten Vlaanderen”. Meer informatie kan je vinden via het evenement op onze Facebookpagina Napoleonshoeve Wuustwezel.

De Napoleonshoeve in Wuustwezel dankt zijn naam aan het feit dat deze herberg langs de oude weg tussen Antwerpen en Breda lag, waar Napoleon met zijn troepen passeerde. Naar verluidt zou hij in de hoeve een tussenstop hebben gemaakt. Als dat zo is, dan moet het op 13 mei 1810 geweest zijn.

Die dag is Napoleon zeker in Wuustwezel geweest, want na een bezoek aan de forten in Zeeland en Breda trok hij richting Antwerpen via Wuustwezel.

Daniëlla Verachtert zet alvast het favoriete gerecht van Napoleon op de kaart. “Dat is kip marengo: kippenbillen klaargemaakt in cognac en witte wijn met tomaten, knoflook en ui. Verder serveren we verschillende vergeten stukken van rund, stoofvlees van runderwangetjes en rundertong. Voor de visgerechten gaan we seizoensgebonden voor de bijvangst”

 www.napoleonshoeve.be – Kruisweg 12 – 2990 Wuustwezel

Foto 1: Terras, tuin en schuur Napoleonshoeve
Foto 2: uitbaters Daniëlla & Iwan en huismascotte Leon

Facebook:

Pannenkoekenslag tvv Spierziekten Vlaanderen

Onze voorzitter Carina gidst je door “’T Stad” tvv onze vereniging.

Op zaterdag 25 september staat er een “op maat gemaakte” gidstocht op het programma.  Een groep vrienden wilde graag een gidstocht doorheen Antwerpen in de vorm van een kleine “kroegentocht” met een ouderwets frietje tussendoor. Op maat gemaakte gidstochten zijn voor Carina geen enkel probleem dus deze wordt vast en zeker ook een succes.

Wil jij ook graag een gidstocht volledig naar jouw voorkeur gemaakt, geen probleem, contacteer Carina via carina.verdonck@spierziektenvlaanderen.be en dan komt dit helemaal in orde!

Goeie redenen om chocolade te smullen – Chocoladeverkoop door onze voorzitter Carina

Wanneer de dagen korter worden en de temperaturen frisser is het tijd voor…. CHOCOLADE.

Voor het zesde jaar op rij organiseer ik de chocoladeverkoop t.v.v. Spierziekten Vlaanderen. 

En we hebben wel twee! nieuwe dingen in ons assortiment. Niet alleen de gekende schilfertruffels, melk of pure chocolade, zijn te koop. Nieuw dit jaar zijn cacaotruffels. En -voor wie niet van truffels houdt- zijn er ook doosjes met Zeevruchten te koop.

Vorig jaar leverde de verkoop van truffels een bedrag op van € 2.000, helpen jullie mee om dit bedrag te overtreffen? Bestel dan nu chocolade of ga dan aan de slag als verkoper en spreek zoveel mogelijk mensen aan in jouw omgeving om onze ‘Goed-gevoel-Chocolade’ te kopen. LEES MEER.

Christel Nijs zal met haar haakclubje aanwezig zijn op de braderij in Vosselaar op 12 september 2021

Braderij 2021 VosselaarHier verkopen zij al hun zelfgemaakte spulletjes ten voordele van onze vereniging.  Enkele voorbeelden van wat zij uit hun haaknaald toveren zijn: mutsen, sjaals, zakjes, kussenslopen, vesten, popjes, windspinners, theelichtjes, enz …   Echt hele mooie en leuke dingen kan je bij hen vinden!

Haakclubje Christel

Karin loopt voor iedereen die het niet kan

Spierziekten Lopen voor iedereen die het niet kanAls ‘gezonde’ medewerker ben ik nauw betrokken bij de leefwereld van deze mensen en bijzonder gemotiveerd om iets voor hen te betekenen.

Het besef dat ik geluk heb met mijn gezondheid, motiveerde me om te trainen voor een sponsorloop, voor de mensen die mij nauw aan het hart liggen  De mensen van Spierziekten Vlaanderen vzw.

Mijn uitdaging was: Zaterdag 11 september 2021 de Port of Antwerp Night Half Marathon, een looptocht van 21 km door het centrum van Antwerpen.

Mijn loopuitdaging voor spierziekten was geslaagd en leverde een mooi bedrag op van 700 euro! Dankjewel aan al mijn sponsors!

Of mag ik jou ook als ‘gezonde’ persoon prikkelen met mijn loopmicrobe en motiveren om ook te lopen ten voordele van deze mensen? Op die manier kan je naast de befaamde ‘Runners high’s ook de ‘Helpers high ervaren. Als lopen niet zo je ding is kan je ook een wandeltocht organiseren, want ook bij een wandeluitdaging maken we deze zalige stofjes en hormonen aan in ons lichaam.
Lees meer.

Sportieve groetjes van Karin Moons, projectmedewerker bij Spierziekten Vlaanderen.

Foto: Mijn echtgenoot Tom vergezelt me vaak op zijn fiets tijdens mijn trainingen.