Archief nieuwsberichten

Op bezoek bij het NMRC Gasthuisberg

12-07-2018 – Onlangs waren we voor onze jaarlijkse consultatie op het NMRC van Gasthuisberg. Het NMRC is, net zoals verschillende andere afdelingen/diensten, verhuisd. Lees meer.

Samenhuizers met beperking: alleenstaand of samenwonend?

05-07-2018 – Er is een wijziging van de regelgeving op komst wat betreft de tegemoetkoming van personen met een beperking die in een kleinschalig samenhuisproject wonen. Tot nu toe beschouwt de regelgeving hen als samenwonend, wat nadelig is voor hun tegemoetkoming. Lees meer.

Op zoek naar Mangomomenten

Eén overheidsportaal voor alle gezondheidsgegevens

08-05-2018 – Mijngezondheid, een nieuw portaal voor gezondheidsgegevens, wordt vandaag gelanceerd. Het zal burgers een overzicht bieden van gezondheidsgegevens die gedeeld worden tussen zorgverleners. Door deze informatie beter toegankelijk te maken wil minister van Volksgezondheid Maggie De Block mensen helpen om hun gezondheid mee in eigen handen te nemen. Lees meer.

Music For life was ook voor Spierziekten Vlaanderen een succes

02-02-2018 – Ook in 2017 werd Spierziekten Vlaanderen uitgekozen als goed doel tijdens de Warmste week van Studio Brussel. Met een fantastisch resultaat: wij mogen dit jaar 30.000 euro ontvangen! Dankzij jullie, de leden, maar ook door verenigingen en zelfs bedrijven die ons een warm hart toedragen. We zijn iedereen die voor ons iets organiseerde bijzonder dankbaar! Lees meer.

NMRC’s het slachtoffer van hun succes…

26-01-2018 – NMRC’s het slachtoffer van hun succes of moeten we spreken van een éénzijdige besparing met als enig doel de begroting te respecteren? Onze reactie is gebaseerd op een brief die de NMRC’s ontvingen eind vorig jaar. Lees meer.

Samen de diagnostiek van de toekomst ontwerpen

16-01-2018 – Een groot consortium onder leiding van de Universiteit Tübingen, het Radboudumc en de Universiteit Leicester heeft 15 miljoen subsidie ontvangen voor het onderzoeksprogramma SOLVE-RD. Lees meer.

Unieke Stichting BioPontis Alliantie voor Zeldzame Ziekten

05-10-2017 – Unieke Stichting BioPontis Alliantie voor Zeldzame Ziekten erkend door Minister van Sociale zaken en Volksgezondheid Maggie De Block. Lees meer.

BeNeLuxA lanceert website over internationale samenwerking geneesmiddelen

07-09-2017 – België, Nederland, Luxemburg en Oostenrijk (BeNeLuxA) werken samen om nieuwe geneesmiddelen sneller en tegen een aanvaardbare prijs beschikbaar te maken voor patiënten. Ook willen zij de toegang tot belangrijke innovatieve geneesmiddelen en  betaalbare behandelingen verbeteren. De website is een nieuwe stap in deze samenwerking. Lees meer.

Nieuwe verantwoordelijke voor de diagnosegroep ziekte van Steinert

29-10-2017 gaven we een groot feest ter ere van Emma Cambré, zij nam na vele jaren vrijwilligerswerk voor onze vereniging afscheid van haar taak als verantwoordelijke voor de diagnosegroep Steinert. Lees meer.

Nieuwe versie van MyHandicap

26-03-2018 – Op 26 maart 2018 werd een nieuwe versie van MyHandicap gelanceerd, de online applicatie om een tegemoetkoming, parkeerkaart of andere maatregel aan te vragen.  

De nieuwe versie is een uitbreiding van Handiweb, de applicatie die gebruikt werd om dossiers van personen met een handicap te raadplegen. Voortaan zal je in het online dossier de mogelijkheid hebben om een vragenlijst (“intake”) in te vullen om een tegemoetkoming, parkeerkaart of andere maatregel aan te vragen. Lees meer.

European-Disability-Card-300x213 Archief nieuwsberichten

European Disability Card

01-11-2017 – De European Disability Card (EDC) is een Europese handicapkaart waarmee u als persoon met een beperking voordelen kunt  genieten bij cultuur-, sport- of vrijetijdsactiviteiten. Deze kaart is gratis en kan telefonisch aangevraagd worden via: 800 98 799. Lees meer.

Wijziging functies binnen RvB Spierziekten Vlaanderen

12-12-2017 – Spierziekten Vlaanderen wordt gedragen door een team van gedreven mensen die zich in hun schaarse vrije tijd onbaatzuchtig inzetten als vrijwilliger voor hun mede-lotgenoten. Vrijwilligers van een onschatbare waarde dus! Lees meer.