Bibliotheek

Op deze pagina vind je een overzicht van interessante nieuwsberichten die verband houden met spierziekten. Lees meer.

Overzicht met interessante websites rond hulpmiddelen. Lees meer.

Via het Vlaams netwerk zeldzame ziekten, subgroep neuromusculaire werd er een lijst opgemaakt met kinesisten die zich gespecialiseerd hebben in patiënten met neuromusculaire aandoeningen. Deze specialisatie is een officiële specialisatie, dus dit betreft niet zomaar een lijst. Lees meer.

Een overzicht met interessante tips voor jong en oud. Lees meer.

Lijst met veel gebruikte afkortingen binnen de sector welzijnszorg. Lees meer.

Een overzicht met interessante boekentips voor jong en oud. Lees meer.

Hierbij enkele interessante links van andere verenigingen.

Medische ontwikkelingen per diagnosegroep. Lees meer.

Heb je hulp nodig bij verplaatsingen omwille van jouw fysieke beperking? Er bestaan allerhande steunmaatregelen om jouw verplaatsingen te vereenvoudigen of financieel haalbaar te maken. Lees meer.

Activiteit_SpierziektenVl-300x151 Bibliotheek

Abdominaal de buik betreffend
Abducerend zijwaarts – dwz naar buiten – bewegend
Acetylcholine

Lees meer.

Een neurotransmittor, dwz een stofje dat door zenuwuiteinden kan worden uitgescheiden en dat spier aanzet tot samentrekking

Op de pagina Toegankelijkheid vind je verschillende interessante websites met uitgebreide informatie over alles rond toegankelijkheid. Lees meer.

Nuttige adressen vind je via de pagina Recht op hulp. Lees meer.

Wij bieden jou een overzicht met interessante tips over toegankelijke uitstapjes, vakantieverblijven…  Lees meer.

07-06-2017 – Deelnemen aan de arbeidsmarkt is niet enkel de manier bij uitstek om een inkomen te verwerven, maar ook om een betekenisvolle rol op te nemen in de samenleving. Van zodra je chronisch ziek wordt, komt de integratie op de arbeidsmarkt echter in het gedrang. Aangepaste maatregelen zijn nodig om mensen met een chronische aandoening zo lang mogelijk aan het werk te houden en aan het werk te laten gaan. Lees meer op de website van het Vlaams Patiëntenplatform.

Aandachtspunten bij het invullen van een OP PVB/checklist prioritering voor personen met een spierziekte

Heb je geen idee of je in aanmerking komt voor een budget? Of weet je niet waarmee je rekening dient te houden bij het invullen van de aanvraag voor een persoonsvolgend budget? Dan hebben we voor jou een handige leidraad. Lees meer.

Ga niet onvoorbereid!

Geheugensteuntje/aanvinklijst bij het bezoek aan de hulpverlener

Wat je moet weten bij een consultatie van een arts, sociaal medewerker of ergotherapeut voor het erkennen van een handicap, het aanvragen van tegemoetkomingen of voor het aanvragen van hulpmiddelen. lees meer.