Boekentips

Boekentips voor en over kinderen, broers, zussen en betrokkenen

De survivalgids voor langdurig zieke kinderen
Auteur: Sarah Kumar – Illustraties: Josine van Schijndel
ISBN: 9789059328389 – Uitgever: Schuyt & Co van Halewyck

Wat gebeurt er als je plots ziek wordt? Hoe ga je om met een veranderd lichaam? Hoe word je pijn de baas? Tips voor ernstig zieke kinderen (zoals kankerpatiënten, slachtoffers van een verkeersongeval etc.) en hun naasten.

Meer boekentips.


Andere nuttige boekentips

Nu even niet(s)
Auteur: Cathy Saelens – ISBN: 9789463428804 – www.mijnbestseller.nl

Wanneer een ziekte me dagelijks confronteert met spierzwakte en plots opkomende verlammingen, verandert mijn leven drastisch. Het wordt een lange zoektocht naar een diagnose. De dokters zoeken niet meer verder. Vind ik zelf het ontbrekende puzzelstukje?

Meer boekentips.

Beter leven met een chronisch-progressieve ziekte

Op weg met de juiste gidsen en reisgenoten om troost, verbinding en herkenning te vinden
Geschreven door: prof. dr. M. (Mathieu) VandenBulcke

Dit boek brengt mensen bij de juiste gidsen en reisgenoten die hen wegwijs zullen maken in de terra incognita van leven met een chronisch-progressieve ziekte. Veel mensen zullen zichzelf herkennen in de verhalen van anderen, ze zullen troost vinden in verbinding, en houvast in onzekere tijden. Ook professionals zullen een rijkdom aan inzichten ontdekken die hen zal helpen in de ondersteuning van de mens die achter de ziekte schuilt. Het is een moedig boek dat ontstaan is onder impuls van twee redacteurs die weten waarover ze praten en anderen willen helpen. Samen met de vele auteurs en getuigen die meegewerkt hebben aan dit boek, beseffen ze dat een ernstige chronisch-progressieve ziekte ook een positieve kant kan hebben, met name dat zo’n aandoening ons brengt bij wat er in het leven echt toe doet: geven om elkaar en elkaar steunen, waarden delen en zin ervaren, kracht vinden bij jezelf en kracht putten uit dierbaren.

Lees meer.

Boekentips per diagnosegroep

Buiten blijft het zondag (Guillain Barré syndroom, GBS)

BuitenBlijftHetZondag_SpierziektenVl Boekentips

Auteur: Rita Vrancken – ISBN: 9789460015328
Uitgever: Vrijdag, Uitgeverij

Wat doe je als je op 48 uur tijd plots volledig verlamd geraakt en geen emoties meer kan tonen aan je dierbaren? Rita Vrancken uit Pellenberg maakte het mee toen ze in april 2013 het syndroom van Guillain-Barré kreeg en besloot er een roman over te schrijven. “Ik zat plots gevangen in een plaasteren lichaam. Maar toen mijn zoon Klaas voor het eerst op bezoek kwam, besloot ik om de sombere gedachten uit mijn hoofd te bannen en er een boek over te schrijven”, aldus Rita, die alles neerpende in ‘Buiten blijft het zondag’ .

Meer boekentips.


Ook een boekentip?

Misschien kan jij ons ook een boek aanraden? Dan horen wij dit graag via karin.moons@spierziektenvlaanderen.be.

BuitenBlijftHetZondag_SpierziektenVl Boekentips