Charcot-Marie-Tooth

Video met Dr. Massade over haar studie rond CMT1A

08-04-2022 - Met behulp van Squalenoyl siRNA PMP22 nanodeeltjes lijkt de toestand van de CMT1A-muis die in dit onderzoek werd gebruikt drastisch te verlichten. In volgende (Engelstalige) video licht Dr. Liliane Massade de resultaten van haar onderzoek toe.

Video met Dr. Massade over haar studie rond CMT1A

Ander CMT nieuws

Wat is Charcot-Marie-Tooth (CMT)?

Europese CMT federatie

Europese CMT federatie

Europese CMT federatie

De European CMT Federation werd opgericht na een vergadering van een aantal vertegenwoordigers van CMT-organisaties op een CMTR Research Consortium Meeting in Italië in 2016. Vertegenwoordigers van CMT United Kingdom, ACMT-Rete, CMT France, Spierziekten Vlaanderen (Nema) en Spierziekten Nederland vormden de werkcommissie voor het aanmaken van de statuten en missie van de organisatie. Deze vertegenwoordigers vormen de eerste bestuursleden van ECMTF.

Spierziekten Vlaanderen werd vertegenwoordigd door onze vrijwilliger Dany Maes, hij zal dit verder opvolgen voor ons. Waarvoor heel veel dank!


Onze organisatie heeft als doel om mensen die geconfronteerd worden met een spierziekte te ondersteunen op alle mogelijke manieren. Ook jij kan ons hierbij helpen op verschillende manieren.

LEES MEER.


Spierziekten Vlaanderen is lid van het Vlaams Patiëntenplatform.

Diagnosegroep

Alexander Leysen

Charcot-Marie-Tooth (CMT)
Alexander Leysen, in samenwerking met Dany Maes

Heeft u misschien vragen of wenst u graag in contact te komen met lotgenoten?