Charcot-Marie-Tooth

CMTA-star beloont onderzoeker met $ 98.985 voor CMT1A-project met behulp van stamcellen uit tandpulp

Dr. Wolfs is een nieuw menselijk stamcelmodel voor CMT1A aan het ontwikkelen met behulp van stamcellen die worden geëxtraheerd uit de pulp van tanden die tijdens tandheelkundige ingrepen zijn verwijderd. Dental Pulp Stem Cells (hDPSCs) zijn gemakkelijk te isoleren en bieden een levensvatbaar, betaalbaar alternatief voor geïnduceerde pluripotente stamcellen (iPSC's), die zijn afgeleid van bloed- of huidcellen.

LEES MEER

Charcot-Marie-Tooth Association CMTA

Ander CMT nieuws

Wat is Charcot-Marie-Tooth (CMT)?

Europese CMT federatie

De European CMT Federation werd opgericht na een vergadering van een aantal vertegenwoordigers van CMT-organisaties op een CMTR Research Consortium Meeting in Italië in 2016. Vertegenwoordigers van CMT United Kingdom, ACMT-Rete, CMT France, Spierziekten Vlaanderen (Nema) en Spierziekten Nederland vormden de werkcommissie voor het aanmaken van de statuten en missie van de organisatie. Deze vertegenwoordigers vormen de eerste bestuursleden van ECMTF.

Spierziekten Vlaanderen werd vertegenwoordigd door onze vrijwilliger Dany Maes, hij zal dit verder opvolgen voor ons. Waarvoor heel veel dank!


Diagnosegroep

Charcot-Marie-Tooth (CMT)
Alexander Leysen, in samenwerking met Dany Maes

Heeft u misschien vragen of wenst u graag in contact te komen met lotgenoten?