Dirk Cornil stopt na meer dan 20 jaar als vrijwilliger bij Spierziekten Vlaanderen, toen nog Nema vzw

Dirk zette zich jarenlang in voor de diagnosegroepen Ataxie van Friedreich, SCA en andere ataxieën

Als ervaringsdeskundige - want met een zoon en dochter die beiden getroffen werden door ataxie van Friedreich - en vanuit zijn kennis als apotheker, was hij altijd goed op de hoogte van de medische ontwikkelingen die hij graag deelde met zijn diagnosegroep.

01-06-2021 - Onze herinneringen brengen ons terug naar 1999, toen Dirk en zijn vrouw Odette voor het eerst als kookouders meegingen tijdens een ouderweekend van onze organisatie. Ook in 2000 en 2001 tekenden zij present. Kort daarna ontfermde Dirk zich over de diagnosegroep waarbij hij zich persoonlijk betrokken voelde en het eerste verslag van een bijeenkomst voor de diagnosegroep Ataxie van Friedreich, SCA en andere ataxieën was een feit.

Dirk organiseerde sindsdien tal van bijeenkomsten, van lotgenotencontacten tot informatieve bijeenkomsten met gastsprekers. Op al deze activiteiten werden de deelnemers op een hartelijk manier ontvangen door Dirk en zijn lieftallige vrouw Odette.

We kennen Dirk als een goedlachse en positief ingestelde man die zich voor de volle 100% inzette voor zijn diagnosegroep. Het moment was aangebroken om een andere weg in te slaan. Vanaf nu wil hij wat meer tijd vrijmaken om te ploeteren in zijn mooie tuin, heerlijke fietstochtjes te maken met zijn vrouwtje Odette en om als ‘nonno’ te genieten van hun prachtige kleinkinderen. Wij wensen het Dirk  en Odette van harte toe!

Dirk, wij weten dat je van de Italiaanse taal houdt dus, arrivederci alla prossima.
Duizendmaal dank voor jouw hulp in de afgelopen jaren!

Het bestuur en zijn medewerker Karin Moons


Een reactie van een maatje van Dirk en Odette

Als één van de oudere leden van VSB/Nema/SV, als enthousiast deelnemer aan de bovengenoemde ouderweekends, als nalezend lid van de redactie (waardoor ik bovenstaande tekst van het bestuur reeds in primeur kon inkijken) en last but not least als maatje van Dirk en Odette …. sta ik mezelf toe om hen ook in mijn naam van harte te bedanken voor hun inzet al die jaren. De service die zij boden als kookouders tijdens de ouderweekends staat nog steeds in mijn geheugen gegrift. Ik denk dat het dààr was dat onze kameraadschap begon. Later kwamen we elkaar tegen tijdens allerlei activiteiten van onze vereniging en nadien tijdens de medewerkersvergaderingen. Ook privé ontmoetten we elkaar af en toe: op kot in Leuven (waar de éne “afzwaaide” en de andere begon – onze kinderen dus), een wandeling in Kalmthout met aansluitend een etentje (omdat we onze respectievelijke kinderen daar bij een kotgenoot moesten afhalen), op de afscheidsplechtigheden van ons beider kinderen, een fietstochtje in Mol of in Lier, een etentje bij de éne of de andere thuis, een feestje. Dus: Dirk en Odette, misschien zullen we elkaar minder gaan zien op “SV domein” maar ik hoop dat een wandeling of een fietstocht  binnenkort toch weer tot de mogelijkheden hoort. Geniet nog van alles wat op jullie pad komt.

Gina

Nieuwe diagnoseverantwoordelijken

Bart Horemans en Frank Van Linden zien het volledig zitten om Dirk Cornil op te volgen als diagnoseverantwoordelijke. We zijn dankbaar omwille van hun enthousiasme en wensen hen veel succes. Voor vragen of info i.v.m.

Ataxie van Friedreich, SCA en andere ataxieën kan je voortaan bij hen terecht.

  Bart Horemans

  Frank Van Linden