Hulpverlening

Pleegzorg Vlaams-Brabant en Brussel 

Als je thuis in je gezin voor een volwassen familielid* of kennis met een handicap of psychiatrische problematiek zorgt, dan kan Pleegzorg je begeleiden én heb je recht op een maandelijkse financiële vergoeding.
De volwassene waar je voor zorgt kan bij jou thuis wonen of af en toe bij je verblijven. Dit laatste noemen we logeerzorg.


Zorgwijs.be wijst de weg naar zorg in de buurt

Zorgwijs is een gebruiksvriendelijk, online platform waar personen met een handicap een overzicht vinden van het zorgaanbod dat ze kunnen betalen met hun persoonsvolgend budget.

Zorgwijs.be bundelt alle zorgaanbieders op één platform. Vandaag vindt u er al het complete overzicht van alle vergunde zorgaanbieders. Daarnaast kunnen ook potentiële persoonlijke assistenten een profiel aanmaken en hun diensten aanbieden. In de toekomst zullen ook niet-vergunde zorginitiatieven hun aanbod bekendmaken op Zorgwijs.be. Vzw PVBwijzer werkt daarvoor samen met onder meer gebruikers- en werkgeversorganisaties uit de sector. Het aanbod op Zorgwijs.be zal dus in de toekomst nog toenemen.


ListMinut 

Met een PVB/PAB beroep doen op een persoonlijk assistent? Dan is dit mogelijk via ListMinut! ListMinut is een erkend
deeleconomie platform om dienstverleners te koppelen aan mensen die hulp nodig hebben.


Heeft u misschien extra tips voor onze mensen?

Aandachtspunten bij het invullen van een OP PVB/checklist prioritering voor personen met een spierziekte

Heb je geen idee of je in aanmerking komt voor een budget? Of weet je niet waarmee je rekening dient te houden bij het invullen van de aanvraag voor een persoonsvolgend budget? Dan hebben we voor jou een handige leidraad. Lees meer.