Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Ontmoetingsdag met barbecue voor diagnosegroep Ataxie van Friedreich (AvF)

08/09/2018 van 11:00 tot 17:00

Op zaterdag 8 september kunnen we opnieuw genieten van een dagje in Mol aan het Zilvermeer.

Het programma kennen jullie intussen misschien al, maar ik zet alles nog even op een rijtje:  op de middag zullen we daar een barbecue hebben (met aperitief vooraf) in het Zilverbos (dat een mooi aangepast toilet heeft) en rond 16 uur wordt er koffie met gebak (of ijs) voorzien. We hebben met de taverne ‘Het Zilverbos’ zoals vorig jaar een all-in formule afgesproken. Dank zij het geld dat we via Music for Life ontvingen, kunnen we dit voor jullie aanbieden. Dit betekent dat de inkom voor het domein, het aperitief, de barbecue, de koffie met gebak en alle dranken in het Zilverbos (behalve sterke drank) tussen 11 uur en 17 uur  door Music for Life gesponsord worden.

Verder kan iedereen daar genieten van alles wat het Zilvermeer te bieden heeft. Afhankelijk van het weer kunnen de kinderen in de verschillende speeltuinen hun hartje ophalen, zwemmen, op het strand ravotten… Ook de volwassenen kunnen er een aangename tijd doorbrengen, er is het strand, de mooie wandelpaden, gezellig terras. Bij slecht weer beschikken we over de ruime accommodatie van “Het Zilverbos” waar de kinderen spelletjes kunnen spelen (mee te brengen door de ouders) en de volwassenen hun tong kunnen aanspreken voor een babbeltje en een drankje. Maar laat ons hopen dat het toch een mooie zomerdag wordt (zoals de voorbije drie edities) en we veel buiten kunnen zijn. Langer blijven dan 17 uur kan, het Zilvermeer is open tot 21 uur, maar dan is het wel op eigen kosten voor vertier. NB Je kan reeds in het Zilvermeer binnen vanaf 10 uur.

Ik zet nog even het programma op een rij:

  • 11.00 uur ontvangst met aperitief
  • 12.00 uur BBQ
  • 16.00 uur koffie met gebak
  • 17.00 uur einde

Voor de barbecue zijn er voor de volwassenen 3 stukken vlees (of vis) voorzien. Ieder kan zelf zijn keuze maken uit 6 keuzemogelijkheden (zie bijgevoegde excelfile). Ook voor de vegetariërs zijn er aangepaste barbecuestukken (3 per persoon).  Uiteraard is er ook saladebuffet, brood en sauzen voorzien. Voor kinderen tussen 3 jaar en 12 jaar rekent “Het Zilverbos” de helft van de prijs. Zij kunnen kiezen uit barbecue of een kindermenu.

Voor het kindermenu zijn er verschillende mogelijkheden (o.a. spaghetti, frietjes met curryworst, gehaktballetjes…) en die keuze kan op het moment zelf gemaakt worden. De kinderen die voor barbecue kiezen moeten wel vooraf de keuze van hun vleessoorten (max. 3 stuks) kenbaar maken – dat is belangrijk om die mensen toe te laten hun barbecue-vlees aan te schaffen.

Kinderen beneden 3 jaar eten mee met de volwassenen.

Zoals eerder gezegd is het ook de gelegenheid om naast jullie zelf ook de ‘brussen’ d.w.z. jullie broers en zussen die regelmatig met jullie mee optrekken met hun partner en kindjes mee uit te nodigen. Voor mensen die aarzelen om bij de ataxiegroep te komen: het is ook de kans om op een laagdrempelige en aangename manier kennis te maken met lotgenoten en hun gezin. 

Inschrijven kan tot en met 20 augustus  – gelieve hiervoor een mail te sturen naar dirk.cornil@telenet.be.
Om een en ander vlot te laten verlopen vraag ik jullie te melden hoeveel volwassenen/kinderen vanaf 12 jaar, hoeveel kinderen tussen 3 en 12 en hoeveel kleintjes meekomen. Per volwassene/kind boven 12 jaar willen wij 20 euro waarborg ontvangen. Deze waarborgsom kan gestort worden op mijn rekening BE16 9799 4767 7574 met de vermelding BBQ 9-9 met de naam van het gezin. Pas wanneer deze waarborgsom is gestort is de inschrijving definitief. Op de dag zelf wordt jullie deze waarborgsom integraal terugbetaald op het domein.

Ik hoop dat alles op die manier duidelijk is. Mochten er nog vragen/suggesties zijn dan mogen jullie deze altijd melden.

Zodra de inschrijvingen afgesloten zijn (20 augustus) zend ik jullie nog een mailtje met de laatste info.

Hartelijke groeten en hopelijk tot zaterdag 8 september,
Dirk Cornil
Diagnosegroep verantwoordelijke Ataxie van Freidreich, SCA en andere ataxieën
Spierziekten Vlaanderen

Gegevens

Datum:
08/09/2018
Tijd:
11:00 tot 17:00
Evenement Categorie:

Locatie

Het Zilverbos
Zilvermeerlaan 8
Mol, Antwerpen 2400 België
Bekijk de site van Locatie

Organisator

Diagnosegroep verantwoordelijke Ataxieën Dirk Cornil

Plaats een reactie