Help mee

Onze organisatie heeft als doel om mensen met een spierziekte te ondersteunen op alle mogelijke manieren. Onze medewerker en vrijwilligers zetten zich daarvoor 110% in, maar uiteraard komt hier ook een kostenplaatje bij kijken. Wilt u Spierziekten Vlaanderen steunen, financieel of als vrijwilliger? Scroll dan verder naar beneden op deze pagina voor alle nuttige info!

Wat gebeurt er met mijn donatie?

Uw donatie wordt in principe gebruikt daar waar ze op dat moment het hardst nodig is. Dit kan gaan van de organisatie van activiteiten voor onze leden, tot de administratieve kosten die bijvoorbeeld het afdrukken van flyers of affiches met zich meebrengt.

Wilt u een bepaald project of specifieke diagnosegroep financieel ondersteunen? Dat kan perfect. Neem een kijkje op deze pagina ‘Projecten waarvoor wij steun zoeken’ en ontdek alle manieren waarop u kan helpen.

What’s in it for me?

Als u ervoor kiest om sponsor (adverteerder) te worden dan voorzien wij een speciaal toegewezen plek op onze website voor uw bedrijf of organisatie. Dit kan door middel van een banner, korte omschrijving van uw activiteit en een doorverwijzing naar uw website. Daarnaast wordt uw bedrijf, samen met een korte omschrijving naar voren gebracht op de pagina’s van evenementen. Lees hier meer over de mogelijkheden.

Persoonlijke en rechtstreekse giften zijn vanaf €40 fiscaal aftrekbaar. Lees hier meer over hoe dit precies in z’n werk gaat. Doneren kan zowel via een vaste formule als via een eenmalige gift. Elk bedrag helpt ons en onze leden vooruit!

MusicForLife_SpierziektenVl Help mee

Music For Life

Spierziekten Vlaanderen is dit jaar opnieuw één van de vele goede doelen voor de Warmste Week van Music For Life, de solidariteitsactie van Studio Brussel i.s.m. de Koning Boudewijnstichting. Lees meer.

Music For life 2018 ‘Wall of heroes’.

MusicForLife_SpierziektenVl Help mee

Projecten waarvoor wij steun zoeken

Om onze werking en onze projecten te realiseren, is uiteraard geld nodig. Wij trachten de nodige fondsen te verzamelen door zelf acties te organiseren, sponsors te zoeken en subsidieaanvragen in te dienen. Benieuwd naar onze projecten waarvoor wij steun zoeken? Neem dan hier een kijkje.

MusicForLife_SpierziektenVl Help mee

Spieren voor spieren

Spieren voor spieren, met als één goed doel! Steun voor Spierziekten Vlaanderen zodat wij iedereen met een spierziekte kunnen blijven steunen, vandaag en in de toekomst!
Ontdek meer over de acties voor spieren voor spieren.

MusicForLife_SpierziektenVl Help mee

Help ons bekender te worden!

Vond jij makkelijk de weg naar Spierziekten Vlaanderen toen je op zoek ging naar informatie en lotgenotencontact? Onze vereniging wil zoveel mogelijk mensen die te maken krijgen met een spierziekte bereiken en helpen. Wijs jij mee de weg?

MusicForLife_SpierziektenVl Help mee

Wil je ons steunen met een gift?

Help je graag mee om mensen die met een spierziekte geconfronteerd worden te helpen? Dankjewel om hier te klikken voor jouw steun.

MusicForLife_SpierziektenVl Help mee

Gift vanaf € 40 fiscaal aftrekbaar

Voor elke gift van ten minste € 40 kunnen wij een fiscaal attest uitschrijven. Zo recupereert u tot de helft (afhankelijk van uw inkomen) van uw gift via de personenbelasting! Lees meer.

MusicForLife_SpierziektenVl Help mee

Vrijwilliger worden

Wil je graag iets doen voor Spierziekten Vlaanderen maar weet je niet precies hoe je kunt helpen? Spierziekten Vlaanderen heeft een aantal voorgeselecteerde vacatures opgesteld via vrijwilligerswerk.be: vrijwilligerswerk zoeken – Organisatie: Spierziekten Vlaanderen. Lees meer.


MusicForLife_SpierziektenVl Help mee

Ook als je er niet meer bent kan je nog meer betekenen dan je denkt

Ziet u uw geld later liever niet naar de staat vloeien?
Af en toe merken we pas bij het overlijden van een lid hoe belangrijk Spierziekten Vlaanderen was voor die persoon, of hoe dankbaar nabestaanden zijn voor wat wij deden voor hun familielid met een spierziekte… Lees meer.


MusicForLife_SpierziektenVl Help mee

Steun jij het onderzoek naar spierziekten?

Téléthon is een grootste benefietactie, die in land van oorsprong Frankrijk én in Wallonië al vele jaren succesvol loopt via ABMM de Franstalige zustervereniging van Spierziekten Vlaanderen. Alle opbrengsten via ABMM worden rechtstreeks gebruikt om Belgische onderzoekers en patiënten met spierziekten te steunen. Lees meer.

MusicForLife_SpierziektenVl Help mee