Hulpmiddelen

Centrum voor zorgtechnologie (CTZ)

Het Centrum voor ZorgTechnologie (CZT) doet onderzoek naar alle aspecten van de gezondheidszorg om de levenskwaliteit van zorgbehoevenden en hun omgeving te verhogen. Het is een interfacultair centrum binnen de Associatie Universiteit & Hogescholen Antwerpen (AUHA) dat multidisciplinair, probleemgestuurd en toepassingsgericht (technologische) produkten en diensten ontwikkelt. www.czt.ua.ac.be

HACHIKO

Hachiko vzw is een door de overheid erkende non-profit organisatie die assistentiehonden opleidt voor mensen met een motorische handicap of epilepsie. Ze maakt daarvoor gebruik van de eeuwenoude band die mens en hond verenigt. www.hachiko.org

Kennis- en OndersteuningsCentrum (KOC)

Het KOC ondersteunt personen met een handicap in hun zoektocht naar de meest geschikte hulpmiddelen.
www.koc.be [icon name=”caret-square-o-right” class=”” unprefixed_class=””].

MODEM

Modem helpt mensen met een beperking en zorgorganisaties met technologische hulpmiddelen die communicatie ondersteunen. www.modemadvies.be

Parkeerkaart

Met een parkeerkaart voor personen met een beperking kan je parkeren op voorbehouden plaatsen. Dat kan zowel als chauffeur of als passagier. Zowel volwassenen als kinderen kunnen recht hebben op een parkeerkaart. FOD – Mijn rechten – Lees meer.

Vlibank

Vlibank is een databank met informatie over hulpmiddelen voor personen met een motorische, visuele, gehoor- of spraakhandicap en voor personen met een cognitieve handicap of leerstoornis. Vlibank wordt onderhouden door het KOC. www.vlibank.be .

REVA

Tweejaarlijkse informatiebeurs voor mensen met een beperking in Flanders Expo, Gent. Een vraag over dienstverlening? Op zoek naar het juiste hulpmiddel? Op REVA vindt u zeker de juiste oplossing! www.reva.be.


Aandachtspunten bij het invullen van een OP PVB/checklist prioritering voor personen met een spierziekte

Criteria prioritering

Om te beslissen of een budget dringend moet toegekend worden kijkt men naar een aantal zaken:

  • Is de “fysieke of psychische integriteit” van de aanvrager in gevaar als er geen budget wordt toegekend?
  • Is de “fysieke of psychische integriteit” van de mantelzorger (vaak de partner of ouder) in gevaar als er geen budget wordt toegekend? Dreigt de mantelzorger hierdoor weg te vallen waardoor thuisblijven niet meer mogelijk is?
  • Is de kloof tussen de huidige ondersteuning en de eigenlijk noodzakelijke ondersteuning erg groot?

LEES MEER.


Otolift Trapliften

Otolift Trapliften zijn de meest gekochte trapliften van de Benelux. Met onze trapliften willen wij mensen helpen zo lang mogelijk in de vertrouwde omgeving te blijven wonen. Dankzij maatwerk passen de trapliften in elke trapgang. Wat de situatie ook is, wij zorgen voor een oplossing op maat.

www.otolift.be/trapliften/

Neuro-Bionics

Doe de test

Innovative technology for professionals and patients Division of Ortho-Medico
www.neuro-bionics.eu