Lotgenoten

Lotgenotenbijeenkomsten

Tijdens lotgenotenbijeenkomsten kunnen alle mensen met een spierziekte en hun naasten, in een ongedwongen en informele sfeer ervaringen en tips met elkaar uitwisselen. Op dit soort contacten merken deze mensen soms voor het eerst dat ze er niet alleen voor staan. Lees meer.

Spierziekten Vlaanderen heeft ook een plekje voor ‘Brussen’

Hey, heb je een broer of zus met een spierziekte? Dan ben je een ‘brus’.

BRUS-300x105 Lotgenoten

Jaarlijkse familie-dag

Spierziekten Vlaanderen vzw organiseert elk jaar een dag waarop lotgenotencontact tussen personen met alle mogelijke NMA’s centraal staat. Er worden geen lezingen gegeven, rondleidingen zijn niet verplicht en u praat waarover u maar wilt. Kortom: plezier en genieten in een ontspannen omgeving zijn de sleutelwoorden. Lees meer.

Hoe kwam ik bij spierziekten Vlaanderen terecht en waar was ik naar op zoek?

In 1982 werd bij mijn zoon, toen 30 jaar, de ziekte van Steinert vastgesteld. Wij waren overdonderd en ik ging naarstig op zoek naar meer informatie. Lees meer.

BRUS-300x105 Lotgenoten
BRUS-300x105 Lotgenoten

CERA – Samen investeren in welvaart en welzijn

Cera steunt maatschappelijke projecten, waaronder Spierziekten Vlaanderen vzw in 2017.

Dankzij deze steun en de inzet van Spierziekten Vlaanderen hebben een groot aantal personen en gezinnen elkaar gevonden. Velen van hen onderhouden intens contact met elkaar, ook buiten onze activiteiten. Dit contact blijkt keer op keer van onschatbare waarde. Het samenbrengen van lotgenoten blijft dan ook een zeer belangrijke taak voor Spierziekten Vlaanderen! Hartelijk dank aan CERA voor jullie steun!