Maak kennis met één van onze vaste vrijwilligers, Carina

Het volgende vertrouwde gezicht in onze groep van Spierziekten Vlaanderen-vrijwilligers is Carina Verdonck. We kunnen Carina best omschrijven als een zeer gedreven, gemotiveerd en hulpvaardig iemand.

Carina en haar echtgenoot Luc hebben samen twee volwassen kinderen Wouter en Leen die ondertussen hun vleugels hebben gespreid en het ouderlijke huis hebben verlaten. In 2020 werd het eerste kleinkind geboren, Kasper, zoontje van Leen en Wannes. Het prachtige kleine ‘manneke’ verblijft ook regelmatig onder de hoede van Carina. Ja, het ‘manneke’… Carina is een echte Antwerpenaar. Antwerpen kent voor haar weinig geheimen, want voor corona vond ze het heerlijk om toeristen te gidsen door de stad van de Sinjoren om er op een smakelijke manier details over te vertellen.

In 2005 kwam zij in haar zoektocht naar antwoorden op haar vragen - omdat haar neefje de spierziekte Duchenne spierdystrofie (DMD) bleek te hebben - bij Nema vzw terecht (nu Spierziekten Vlaanderen). Van bij het begin zette Carina enthousiast haar schouders onder de werking van onze vereniging. Zij zette zich bijv. onvermoeibaar in om de praktische zaken rond activiteiten te regelen. Ze was niet bevreesd om zich te engageren voor moeilijke onderwerpen en mee na te denken over oplossingen en/of samenwerkingen. Zij bleef ook onder soms moeilijke omstandigheden overeind en liet ons niet in de steek. Echt een vrouw waar je ondanks haar eigen gezondheidsproblemen op kan rekenen, een echte altruïst.

Het ‘SV-vrijwilligerswerk’ van Carina bestaat o.a. uit:

  • Haar rol als voorzitter
  • Contacten met andere organisaties
  • Fondsenwerving; zij is bijv. het brein achter de truffelverkoop
  • Hulp bij het regelen van praktische zaken bijv. versturen van flyers, opruimen kantoor, catering, etc.
  • Aanspreekpunt voor vrijwilligers
  • Opvolgen en ondersteunen van medewerker Karin

Carina, dankjewel voor jouw heldere kijk op bepaalde zaken, jouw doorzettingsvermogen, je volharding en hulp! Het moet gezegd worden, je bent een onmisbare schakel voor onze werking!

Dankjewel, Carina! Wij zijn heel blij met jou in ons team!

PS: Trouwens, heel de familie van Carina is regelmatig van de partij (voor corona, en hopelijk nadien terug) als helpende handen op onze activiteiten.

FOTO juli 2020 - v.l.n.r. Nicole (mama van Carina), Leen met Kasper en Carina

FOTO juli 2020 - v.l.n.r. Nicole (mama van Carina), Leen met Kasper en Carina

FOTO - v.l.n.r. Tom (echtgenoot medewerkster Karin) en Luc, de echtgenoot van Carina is ook regelmatig present als vrijwilliger om lekkernijen op tafel te toveren voor onze leden.

FOTO - v.l.n.r. Tom (echtgenoot medewerkster Karin) en Luc, de echtgenoot van Carina is ook regelmatig present als vrijwilliger om lekkernijen op tafel te toveren voor onze leden.


Diagnosegroep Duchenne spierdystrofie (DMD)

Wens je meer te weten over Duchenne spierdystrofie (DMD) en/of wens je contact op te nemen met onze diagnoseverantwoordelijke: Duchenne spierdystrofie (DMD).