Myasthenia gravis (MG)

Wat is myasthenia gravis?

Myasthenia gravis is de naam van een neuromusculaire aandoening die leidt tot het niet of onvoldoende functioneren van de spieren. Er bestaan meer myasthenieën die net als AChR MG betrekkelijk zeldzaam zijn, bijvoorbeeld het Lambert-Eaton myastheen syndroom (LEMS). Lees meer.

Getuigenissen

Uit ervaring weten wij dat het enorm deugd kan doen om met lotgenoten te praten of om ervaringen van lotgenoten te kunnen lezen. Dit kan een belangrijke steun betekenen bij het verwerken van een diagnose, emoties en problemen. Lees meer.

Medische ontwikkelingen

Medische ontwikkelingen of ander nieuws m.b.t. Myasthenia gravis (MG), lees meer.

Referentiecentra (NMRC’s)

In België kunnen mensen met een neuromusculaire aandoening zich wenden tot neuromusculaire referentiecentra (NMRC). Zij kunnen daar terecht bij een deskundig team van allerlei disciplines voor diagnose, behandeling en begeleiding. Voor en samen met de persoon en zijn omgeving garandeert het deskundig team alle zorgen op medisch, paramedisch, psychologisch en sociaal vlak. Voor meer info NMRC’s en adressen.


Liga Myasthenia Gravis vzw

De Liga Myasthenia Gravis vzw is een vereniging van en voor mensen met MG. Deze vereniging stelt zich tot doel middels inzet van vrijwilligers activiteiten te ontwikkelen die de levenskwaliteit, de maatschappelijke integratie en de erkenning van personen met myasthenia gravis en hun nabije omgeving verhogen.

www.ligamg.be

logowebsite3-300x91 Myasthenia gravis (MG)