Nema’s familiedag in Pairi Daiza

Zaterdag 29 juni 2013 – Te Brugelette

Voor sommigen was het een hele rit, voor anderen lekker dichtbij. Maar voor iedereen was een bezoek aan Pairi Daiza de moeite waard! In de voormiddag zat het weer misschien niet helemaal mee, maar later op de dag mochten we af en toe genieten van enkele zachte zonnestralen.

Nema zorgde voor een begeleide wandeling met gids door Pairi Daiza. De groep kon o.a. gigagrote giraffen voederen vanuit de boomtoren (de rolstoelgebruikers onderaan de toren), de wasbeurt van de olifanten van dichtbij bekijken, een roofvogelshow volgen en beleefde dolle pret bij het geven van ‘kleine wriemelwormpjes’ aan de aapjes. Neem gerust eens een kijkje in ons webalbum ‘Pairi Daiza – 29 juni 2013’ voor het bewijs ;-)!

Mijn indruk over de rolstoeltoegankelijkheid van het park is positief, al moet je wel je armen insmeren om de manuele rolstoelen heuvel op en af te sturen. Voor diegene die moeilijk te been zijn en een wandelstok nodig hebben zijn de mooi aangelegde paden misschien ook niet erg ideaal. Vanwege de ruwe structuur en het ongelijke patroon is het soms een beetje lastig stappen. Maar ik heb niemand horen klagen ;-).

Het park is wondermooi aangelegd, er is een zeer grote diversiteit aan dieren te bekijken en is superleuk voor jong en oud. Het was een ideale plek om te vertoeven voor de Nema-dag. Dankjewel aan iedereen die deze dag mogelijk maakten!

Auteur: Karin Moons 

Enkele reacties

  • Ik vind een herhaling van deze familiedag (volgend jaar?) het overwegen waard. 
  • Wij hebben ook veel gezien, en nog meer niet gezien, maar was zeker de moeite waard.
  • Ja, we hebben ook niet alles gezien , maar vond het super tof, zal volgend jaar zeker terug mee gaan met familiedag van Nema.
  • Het was een zeer leuke dag, beetje vermoeiend maar zeker de moeite waard.
  • Voor ons was het een superleuke dag!
  • Ik vond het een hele leuke gezellige familiedag! Ik vond het ook nog eens leuk om oude bekenden en nieuwe gezichten te zien. De vogelshow was weer de moeite om te zien en de rondleiding was heel goed. Zeker het voederen van de aapjes! Het enige nadeel was dat de ondergrond niet zo goed berijdbaar was en dat we dikwijls onze weg kwijt waren, maar nu weet ik niet of dit aan ons lag of aan de bewegwijzering. J Groetjes Nancy Verwaest