Spieren voor spierziekten

Spierziekten Lopen voor iedereen die het niet kan

Spieren voor spieren, met als één goed doel!

Steun voor iedereen met een spierziekte, vandaag en in de toekomst!

We hoeven niet te vertellen dat het momenteel heel moeilijk is om fondsen te werven, zeker nu de corona-crisis roet in het eten gooit

Er bestaan wel mooie online ideeën om fondsen te werven, maar wedijveren met de gezellige sfeer van activiteiten met live contacten blijft toch moeilijk. Toch blijven corona-proof acties nodig om ons verhaal verder te zetten.

Wij zijn daarom heel dankbaar als er mooie initiatieven ten voordele van onze werking worden georganiseerd. Het geeft meteen ook een fijne boost aan onze vrijwilligers want het is een mooie blijk van waardering voor hun inzet.

Heb jij ook goesting om mee te helpen en een actie te organiseren? Elk kleine actie kan van grote waarde zijn en het verschil maken! 

Of zie jij het misschien zitten om samen ons verhaal over Spierziekten Vlaanderen te delen in onze eigen kringen, om hiermee kennissen, vrienden of familieleden te motiveren om een (corona-proof) actie voor ons te organiseren? Zodat we samen onze toekomst kunnen verzekeren?

Ja, ik organiseer ook een actie

Geen inspiratie? Hier heb je enkele Coronaproof ideetjes

  1. Organiseer een online quiz
  2. Vraag een schenking als cadeau voor jouw verjaardag via Facebook
  3. Verzin een uitdaging en laat je sponsoren: Kilootjes verliezen, stoppen met roken, 30 km wandelen, etc.
  4. Verkoop wafeltjes, bierpakketen, aperitiefpakketten, snoepjes of iets anders
  5. Organiseer een fotozoektocht
  6. Organiseer een interactieve zoektocht voor kinderen via Troovie
  7. Organiseer een sponsorestafette (rolstoel)wandeling
  8. Organiseer met je vrienden een carwash
  9. Shop online via Trooper en verzamel gratis centjes zonder 1 cent te betalen
  10. Of doe een gift want voor een gift vanaf € 40 kan Spierziekten Vlaanderen een fiscaal attest uitschrijven.

Wens je graag een infopakket van Spierziekten Vlaanderen te ontvangen?

Zodat je aan eventuele geïnteresseerden kan tonen wat wij precies doen of om zelf aan de slag te gaan? Dan horen wij dit graag, jouw hulp zou ons heel veel plezier doen! Secretariaat@spierziektenvlaanderen.be

Spierziekten Vlaanderen vzw een betrouwbaar goed doel?

Het is moeilijk voor donateurs om te weten te komen of een ‘goed doel’ betrouwbaar is. Het feit dat Spierziekten Vlaanderen fiscale attesten kan uitschrijven (bij giften vanaf 40 euro) en officieel erkend is als vrijwilligersorganisatie, betekent dat we grondig gecontroleerd worden en betrouwbaar worden bevonden door de overheid. Als dát geen garantie is!

En uiteraard ben jij, onze vrijwilliger, de beste ambassadeur om te vertellen wat Spierziekten Vlaanderen allemaal doet ❤


Lopen en wandelen is niet zo evident voor iedereen

Het is voor onze kindjes en volwassenen die door een spierziekte getroffen worden niet zo evident om te wandelen, laat staan te lopen. Dit heeft een serieuze impact op hun dagelijks leven tot gevolg. Met onze leuke, ontspannende en informatieve activiteiten bij Spierziekten Vlaanderen bieden wij hen hulp, steun en troost.

Mogen wij jou als ‘gezonde’ persoon prikkelen om je sportschoenen aan te trekken en te lopen of te wandelen om steun te bieden aan iedereen die met een spierziekte geconfronteerd wordt?

LEES MEER.