Spierziekten Vlaanderen familiedag 2017, in Europlanetarium, Cosmodrome te Genk

Zaterdag 23 september 2017

Met bijna 100 deelnemers kunnen we opnieuw spreken van een succesvolle familiedag! Het weer zat mee, de mensen vonden snel aansluiting bij elkaar (ook de nieuwelingen), veel vragen werden beantwoord, veel zaken werden opgehelderd (zoals bijv. hoe versturen we het beste onze nieuwsbrieven? Mogelijke onderwerpen voor bijeenkomsten), het eten was lekker …

Kortom: een vruchtbare en fijne dag onder lotgenoten en medewerkers! Duizendmaal dank aan Rotary Mechelen voor jullie steun en jullie bezoekje tijdens dit evenement!

Karin Moons, projectmedewerker bij Spierziekten Vlaanderen vzw

Klik hier om onze foto-album van deze dag te bekijken.

Reacties van onze deelnemers:

Toffe dag, nieuwe mensen leren kennen, goed gelachen, mooi weer, … dank aan Rotary Mechelen die ons steunt! Berte
Mooie dag gehad Hartelijk dank aan de organisatie 🙂 Jacqueline
Spierziekten Vlaanderen en Rotary Mechelen is een perfecte combinatie Carine


 Verslag van één van onze leden, Jos:

Dit jaar spelen we niet op verplaatsing maar in ons eigen ‘Limburgs groen’ dat deze morgen nog verborgen zat onder de ochtendnevel. Op de zon moesten we dus wachten tot de middag maar toen we op Kattevennen en Cosmodrome aankwamen werden we met open armen en een drankje ontvangen op het terras… maar voor mij graag koffie.

Door het weerzien van verre vrienden was er toch een warme gloed ook al bleef de zon zich verschuilen achter de mistwolken. De cirkel van stoelen en tafels werd steeds groter en iedereen sprak met elkaar. Mooi om te zien hoe elke nieuweling zich dadelijk in de groep maar dat mag ik eigenlijk niet zeggen, in de ‘familie’ werd opgenomen.

De oproep om naar binnen te komen om te eten wordt overstelpt door het gebabbel, wie denkt er nu aan eten we zitten hier zo goed met vrienden onder elkaar. Na drie tot vier pogingen begint het hele terras zich naar binnen te verplaatsten waar na effen schuiven en wisselen iedereen een plaatsje vind. En zo leer je weer nieuwe tafelgenoten kennen en mijn vriendenkring werd weeral beetje groter.

Na de gebruikelijke officiële verwelkoming en toespraakjes en mededelingen zagen we onze sponsors aankomen die op een welgemeend applaus werden onthaald.

Met een heerlijke soep en broodmaaltijd achter de kiezen ging het verder naar het Cosmodrome waar we een interessante en boeide voorstelling kregen van de kosmos en sterrenhemel. Het 360° beeldscherm was een beleving op zich voor sommige het gevoel gewichtsloosheid zweven in de lucht of onder water gaf zeeziekte gevoel wat na paar minuten wel overging, voor andere was de liggende houding en demping van licht een gevecht met de slaap maar die kregen wel een por van de gebuur en konden opnieuw weer genieten.

Weer terug in het cafetaria straalde de zon en iedereen zat zalig in het zonnetje te praten of te wandelen in de groene omgeving. Dan volgde er een lekker tasje koffie en stukje taart en iedereen blijft maar praten en uitleggen een lust om te zien.

Tot spijt komt er dan wel een einde aan deze dag en wordt er afscheid genomen, velen moeten terug de stap zetten naar Oost- en West-Vlaanderen Antwerpen Brussel en Vlaams-Brabant en begrijpen nu waarom Limburg zo een heerlijke gezellige groene provincie is, ja ik mag er wel een beetje trots op zijn!

Deze Familiedag kan enkel tot stand komen door de volledige inzet van het bestuur van onze vereniging, je moet het toch maar weer doen en natuurlijk de steun en Rotary Mechelen!

Was een fijne dag, ik kijk al uit naar de volgende.

Jos