Zoals de naam reeds doet vermoeden, staan één of twee thema’s centraal op een themadag. Spierziekten Vlaanderen (voorheen Nema vzw) organiseert tweemaal per jaar zo’n themadag: één in het voorjaar en één in het najaar.

Themadagen worden bijna altijd op een zaterdag georganiseerd, omdat het zowel voor de meeste leden als voor professionelen gemakkelijker is om zich vrij te maken en/of op de plaats van bestemming te raken. Na de lezingen kan iedereen blijven napraten in de foyer.

Soms wordt er gekozen voor een eerder medische toelichting van een onderwerp (zoals ‘Hart- en longproblemen bij mensen met een NMA’ of ‘Vermoeidheid en pijn bij personen met een NMA’. Omdat ook sociale problemen ten gevolge van een neuromusculaire aandoening aanzienlijk kunnen zijn, wordt er eveneens aandacht besteed aan sociale problemen die gepaard kunnen gaan met een NMA (zoals ‘Barrières in werk’ of ‘Beeldvorming en relaties’).

Bij de keuze van een onderwerp proberen we zoveel mogelijk rekening te houden met de wensen van onze leden. Zij krijgen dan ook de mogelijkheid om op de themadag het voorbije onderwerp te evalueren en nieuwe onderwerpen op te geven. Het is immers de bedoeling dat zij de informatie krijgen die ze wensen.

Themadag 2017 Verzekeringen [icon name=”caret-square-o-right” class=”” unprefixed_class=””]
Informatie en tips voor personen met een chronische ziekte of aandoening en hun gezin
Zaterdag 22 april 2017 van 9u15 tot 15 uur
Locatie: Novotel Mechelen, Van Beethovenstraat 1, 2800 Mechelen


2016 – Snippervoorzieningen of financiële voordelen voor personen met een handicap
Herhaling themadag: Snippervoorzieningen of financiële voordelen voor personen met een handicap
2015 – Toerisme en vrije tijd voor mensen met een spieraandoening
2014 – Een waardig levenseinde voor iedereen
2012 – Onafhankelijk Leven met een spierziekte?
2011 – Themadag rond de ziekte van Pompe
2010 – Seksualiteit en relaties

Plaats een reactie