Thema-dag

Zoals de naam reeds doet vermoeden, staan één of twee thema's centraal op een themadag van Spierziekten Vlaanderen. Ze worden bijna altijd op een zaterdag georganiseerd, omdat het zowel voor de meeste leden als voor professionelen gemakkelijker is om zich vrij te maken en/of op de plaats van bestemming te raken. Na de lezingen kan iedereen blijven napraten in de foyer.

Soms wordt er gekozen voor een eerder medische toelichting van een onderwerp (zoals 'Hart- en longproblemen bij mensen met een NMA' of 'Vermoeidheid en pijn bij personen met een NMA'. Omdat ook sociale problemen ten gevolge van een neuromusculaire aandoening aanzienlijk kunnen zijn, wordt er eveneens aandacht besteed aan sociale problemen die gepaard kunnen gaan met een NMA (zoals 'Barrières in werk' of 'Beeldvorming en relaties').

Themadag-1024x175 Thema-dag

Bij de keuze van een onderwerp proberen we zoveel mogelijk rekening te houden met de wensen van onze leden. Zij krijgen dan ook de mogelijkheid om op de themadag het voorbije onderwerp te evalueren en nieuwe onderwerpen op te geven. Het is immers de bedoeling dat zij de informatie krijgen die ze wensen. Suggesties zijn ook welkom via karin.moons@spierziektenvlaanderen.be.