Verslag etentje diagnosegroep Steinert 2016

Zaterdag 2 juli 2016 – Hotel Van der Valk te Beveren

Niets dan lachende gezichten op ons gratis etentje in Washington, neen niet in de Verenigde Staten, maar in de zaal van het Hotel Van der Valk op 2 juli 2016.

Ik moest echter eerst het droevige nieuws vertellen van het overlijden van Ann Celis. Onze gedachten gingen in de eerste plaats uit naar Lieve Celis, haar zus en Johan haar schoonbroer, aan wie we veel sterkte wensen. .

Hierna gingen we over tot de orde van de dag. Na het aperitief schoof iedereen aan tafel en dat gaf mij de gelegenheid te vertellen wat het doel was van deze uitzonderlijke bijeenkomst. Wij danken dit aan mevrouw Maria Elen, sinds jaren Nema-lid, die ons een mooi bedrag heeft nagelaten na haar overlijden met de uitdrukkelijke wens dat het geld moest besteed worden aan leden van de groep Myotone Dystrofie of de ziekte van Steinert.  Zelf was ze ook patiënte.

Samen met de leden van de RVB hebben we beslist om onze trouwe leden eens te verwennen met een gratis etentje met alles erop en eraan in het mooie kader van het Hotel Beveren; en dat het lekker was getuigen alle aanwezigen met hun lovende reacties.

In mijn gedachte bedankte ik Mevr. Elen en haar familie voor dit mooie gebaar.

Nadine zette ’s anderendaags het volgende mooie citaat op Facebook:

“Hoop is een lichtje in je hart, dat vandaag moed geeft en morgen kracht”.

Zo’n mooie tekst en de dankbaarheid van onze leden inspireert mij en geeft aan dat we op de ingeslagen weg moeten voortgaan.

Dank u Mevrouw Elen,

Emma Cambré


Nema Vzw doet voor haar leden nog altijd dat ietsje meer. Op zaterdag 2 juli waren de patiënten met de ziekte van Steinert (myotone dystrofie) aan hun verwendag toe.

We konden eventjes het slechte weer buiten vergeten omdat wij heel wat blije gezichten zagen, want Emma regelde een gezellig samenzijn en een lekkere maaltijd in Van de Valk in Beveren.

Sommige hadden nadien nog een drankje in de lounge OZZO en sloten blij de avond af.

Dank aan allen die deze avond mogelijk maakten

Trees Vanneste


Reacties etentje Steinert diagnosegroep

Nog eens bedankt voor dit leuke initiatief. We hebben er veel plezier aan gehad en andere mensen leren kennen. Tof tof tof,
Chris


Het heeft bijna 20 jaar geduurd voordat Linda naar een bijeenkomst van Nema wilde gaan. “Dat was voor gehandicapten”, zei ze altijd, en zij was niet gehandicapt.

Onlangs heeft ze dan toch de beslissing genomen en we hebben er nog geen moment spijt van gehad. Het contact met lotgenoten doet haar goed. De bijeenkomsten zijn gezellig, het eten lekker, de uitstapjes prima. Zelfs het weer was altijd goed.

Bedankt Nema en doe zo voort.
Ivo en Linda


Wij vonden het superleuk, en heel lekker eten, en we zaten in goed gezelschap. Voor herhaling vatbaar.
Hilde en Guido


Het was een zeer tof initiatief. We waren zeer verheugd om weer mensen terug te zien die we alweer lange tijd niet gezien hadden. Het eten was lekker en de sfeer gezellig.
We hebben weer wat kunnen bijpraten en ervaringen kunnen uitwisselen; we hebben tenslotte allemaal gelijkaardige probleempjes. Zeker voor herhaling vatbaar!
Karin

Foto’s van dit evenement kan je bekijken via deze link.