Verslag West-Vlaamse bijeenkomst 2016

6 maart 2016 – ’t Oud klooster te Koksijde – Auteur: Fred Heussen

Op 6 maart hadden we onze jaarlijkse Nema West-Vlaanderen bijeenkomst in ons ondertussen vertrouwde plekje ’t Oud klooster in Koksijde.

Na enkele telefoontjes en mails heen en weer om de praktische organisatie op poten te zetten kwam onze bijeenkomst er aan .’s Morgens hadden Trees en Marc ervoor gezorgd dat het zaaltje werd klaar gezet en de installatie werd nagekeken zodat voor onze spreker alles in orde was. Niets werd er aan het toeval overgelaten. Rond 13u30 kwamen de eerste mensen al binnen.

Fijn om te zien dat er steeds weer een aantal vertrouwde gezichten terugkomen en dat die worden aangevuld met nieuwe mensen. We waren toch weer met ongeveer 25 mensen samen.

Nadat iedereen een plaats had gevonden en van een drankje was voorzien, kon de fantastische spreker Freddy Withagels aan zijn uiteenzetting beginnen. Freddy sprak boeiend over zijn ervaringen met burn-out waarin hij enkele keren  verzeild is geraakt. Zeker het theoretische  verweven met zijn praktische ervaringen maakte het interessant om naar te luisteren.

Na de pauze, voorzien om alles al even te verwerken, ging Freddy over naar het tweede gedeelte van zijn betoog.

Op het einde van de uiteenzetting was er de mogelijkheid om vragen en bedenkingen naar voren te brengen. Je voelde aan de mensen dat er velen waren die zich konden terugvinden in het verhaal dat Freddy ons bracht. Ik denk wel dat iedereen iets mee naar huis nam om verder over na te denken en om te gebruiken in zijn dagelijkse leven.

Op het einde van deze namiddag maakte Nadine ons nog warm voor een aantal geplande activiteiten;  Hopelijk vinden de mensen ook de weg naar deze bijeenkomsten.

Om de dag af te sluiten staken we met een aantal mensen de handen uit de mouwen om de zaal op te ruimen onder het motto “vele handen maken het werk lichter”.

Ik denk wel dat iedereen met een tevreden gevoel naar huis is kunnen terugkeren. Trees bedankt voor deze fijne spreker en gezellige namiddag.

Groetjes aan iedereen,

Fred

Meer info over de uiteenzetting van Freddy met ‘Hoera! Ik heb een burn-out!’ kan je terugvinden via deze link.