“Waar woorden tekort schieten, spreekt de muziek” (Christian Anders)

Online infosessie mei 2021

Waar woorden tekort schieten - Het was inspirerend om onze online infosessie rond ‘muziek als medicijn’ op woensdag 12 mei te volgen. Met veel enthousiasme en gedrevenheid nam onze gastspreker, ergotherapeut Geert Wasteels,  ons mee in dit thema.

Het beleven van muziek brengt voor veel mensen rust en ontspanning en daarnaast stelt muziek ons ook in staat om onze gevoelens te uiten. Ook al heb je beperkte fysieke mogelijkheden toch is het mogelijk om actief muziek te maken, zelfs zonder voorkennis.

Spierziekten hebben vaak een serieuze impact op het dagdagelijkse leven. De fysieke beperkingen die daarbij ontstaan kunnen ervoor zorgen dat mensen het moeilijk krijgen met hun zelfbeeld;  ze zoeken naar hun ‘plekje in de maatschappij’.  Muziek maken doet hen deze beslommeringen even vergeten en laat hen in hun hoofd ‘normaal’ zijn: muziek als medicijn.

 “Muziek is voor mij als een medicijn. Als ik muziek maak, is het alsof ik normaal ben.” (uitspraak van een adolescent van 20 jaar met een spierziekte)

Interesse of meer informatie?
Aarzel niet om contact op te nemen met Geert Wasteels voor meer informatie: geert.wasteels@inkendaal.be, of 02/531 53 77.

Muziek als medicijn, waar woorden tekort schieten
Waar woorden tekort schieten

Andere interessante onderwerpen