Zorg: Een ideale wereld

In een ideale wereld zou het vinden van mantelzorgers veel op online dating lijken.

Het is op sommige manieren al zoals daten. In het ideale geval zou elke verzorger op een onlinedatingdatabase staan met sterbeoordelingen en dergelijke. Het enige wat u hoeft te doen is naar links of rechts vegen. Het zou steun van de overheid ontvangen en de juiste financiering. Mantelzorgers zouden veel meer gerespecteerd worden dan ze nu zijn en dit zou tot uiting komen in hun loon. Je zou eindeloos veel kandidaten hebben voor alle zorgzame rollen en een beoordelingssysteem filtert de onbetrouwbare eruit. Agentschappen zouden niet bestaan ​​en zouden zelfs niet moeten bestaan, indien ze bestonden, zou dit alleen voor noodgevallen zijn en zouden ze niet zoveel mogen aanrekenen.

In een ideale wereld, net als in de termen van elke soort van daten, zouden jullie de perfecte match direct vinden en allemaal lang en gelukkig leven. Echter, zelfs in een ideale wereld, moeten jullie nog steeds realistisch blijven. Het allerminste dat kan verwacht worden, zou zijn dat je over het algemeen goed met iedereen overeenkomt. Zelfs indien jullie niet echt bij elkaar pasten, zouden ze nog steeds goed zijn in hun job en even goed als ze zeiden te zijn in hun interview. Erover praten is iets, het doen is iets anders. Ik ben zeker dat we allemaal dat te grote T-shirt hebben gedragen.

In een ideale wereld zou alles professioneel blijven, geen grenzen zouden overschreden worden en je zou dat niveau van professionele vriendschap niet verwarren. Dit kan gaan van afspreken buiten het “werk” of ik weet het niet – verliefd worden op elkaar. Veel tijd kan gespendeerd worden met iemand dat zorgt voor jou of iemand waarvoor jij zorgt, dus is het zonder twijfel een ongewone relatie. Zorgagentschappen bekijken dit op een zeer zwart-witte manier, op het randje van het hardvochtige. Maar als we eerlijk zijn, hebben ze het juiste idee – wees professioneel. We leven echter niet in de ideale wereld en dat zou extreem saai zijn.

In een ideale wereld zouden doktersassistenten betrouwbaar, punctueel en eerlijk zijn. Neem notie van het volgende, wederzijds respect. Als je geen wederzijds respect kan delen, werkt het helemaal niet. Als je wederzijds respect verliest, is het enorm moeilijk om het terug te krijgen en dan moet je nadenken over wat er daarna gebeurt. Wanneer respect begint af te brokkelen, wordt het een gladde helling. Klachten en de zorgroutine die met glasheldere precisie zou moeten worden uitgevoerd, is niet meer en dat exacte woord "zorg" ontbreekt. Het is frustrerend voor beide partijen.

In een ideale wereld, zou je alle pleziertjes tot het einde doen en zouden doktersassistenten blijven hangen en er voor de lange termijn voor gaan. Persoonlijke omstandigheden staan in de weg, mensen gaan verder en dat is oké. Wees lief en eerlijk tegen elkaar en onthoud, het is werk. Wees open, zeg je mening als een professioneel iemand en werk ook zo. Iedereen weer dat de ergste manier om het te doen via tekst is.

Bron: DMD Pathfinders - Auteur: Mitch Coles - December 2019 - Vertaling: Spierziekten Vlaanderen