De ziekte van Charcot-Marie-Tooth en lichaamsbeweging voor en na de COVID-19-noodsituatie

Naar aanleiding van de COVID-19 uitbraak nodigen we u uit om deel te nemen aan het vervolledigen van een vragenlijst.

Beste patiënt,

Naar aanleiding van de COVID-19 uitbraak nodigen we u uit om deel te nemen aan het vervolledigen van een vragenlijst. Hiermee kunnen we de gevolgen van de coronavirus-noodsituatie evalueren en onderzoeken hoe fysieke activiteiten zijn veranderd bij patiënten met de ziekte van Charcot-Marie-Tooth. We weten dat er in meer Europese landen, zoals in Italië, een lockdown is geweest en dit heeft ook gevolgen voor de individuele fysieke activiteit.

Er zijn enkele algemene vragen en enkele meer specifieke vragen over je gewoonten: voel je vrij om alle vragen oprecht te beantwoorden. De vragenlijst is volledig anoniem en duurt ongeveer 10 minuten. Als u de vragenlijst invult, geeft u automatisch toestemming om deze informatie te bewaren.

De studie is bedacht en uitgevoerd door artsen en onderzoekers van de afdeling Neurowetenschappen, revalidatie, oogheelkunde, genetica en “moeder- en kind- wetenschappen” (DINOGMI) van de Universiteit van Genua (Italië).Dit met medewerking van de Italiaanse patiëntenvereniging ACMT- Rete.

Voor vragen of twijfel of meer informatie kunt u contact opnemen met Dr. Prada Valeria op het e-mailadres Valeria.prada@gmail.com.

Bij voorbaat hartelijk dank voor uw deelname.

Prof. Angelo Schenone
Prof. Paola Mandich
Prof. Emilia Bellone
Prof. Marina Grandis
Dr. Valeria Prada

De ziekte van Charcot-Marie-Tooth en lichaamsbeweging voor en na de COVID-19-noodsituatie