Filmstudio AED zet deuren open

180 BEZOEKERS VOLGEN RONDLEIDING VOOR SPIERZIEKTEN VLAANDEREN

Bron: www.hln.be/regio/lint

De AED filmstudio’s in Lint openden gisterenavond (21 november) de deuren voor het goede doel. Op initiatief van Gina Cleerbout uit Lint werd er voor bijna tweehonderd bezoekers een rondleiding gegeven binnen het filmstudiocomplex. Gina verloor in 2010 haar 26-jarige dochter Stefanie aan een zeldzame spierziekte. De opbrengst van de rondleiding gaat integraal naar Spierziekten Vlaanderen.

In 2010 verloor Gina Cleerbout uit Lint haar dochter Stefanie (26) aan een zeldzame spierziekte. Zeven jaar later is Gina nog steeds lid van Spierziekten Vlaanderen en zet ze zich als vrijwilliger in voor dat goede doel. “Het is moeilijk voor Spierziekten Vlaanderen om aan giften of sponsoring te geraken”, legt Gina uit. “De neuromusculaire aandoeningen (NMA’s) of spierziektes waar onze organisatie zich voor inzet, zijn namelijk zo zeldzaam dat het geen nut heeft om het op zeer lokaal vlak te organiseren. Het is begrijpelijk dat de meeste bedrijven enkel regionale goede doelen willen sponsoren, maar daardoor valt Spierziekten Vlaanderen wel dikwijls uit de boot.”

Holiday On Ice

AED Studios is wel ingegaan op de vraag van Gina om Spierziekten Vlaanderen te ondersteunen. “De mensen van de filmstudio’s hebben ons gisteren een rondleiding gegeven in het complex”, gaat Gina verder. “Door vijf euro inkom te vragen hebben we met 180 bezoekers een mooie 900 euro binnengehaald voor onze organisatie. De bezoekers werden verwelkomd met een drankje en kregen een rondleiding door het complex met onder andere een bezoek aan de set van The Voice Vlaanderen, de Deense film State of Happiness en ze vingen een glimp op van de repetities van het schaatsspektakel Holiday on Ice en de musical De Notenkraker.”

F.C. De Kampioenen

Het mediacomplex organiseert elk jaar één rondleiding voor een lokaal goed doel. “Aangezien Gina hier vlak bij de studio’s woont, hebben we dit jaar voor haar organisatie gekozen”, klinkt het bij AED. AED Studios is het grootste mediacomplex van de Benelux. De site bevat tientallen studio’s voor het opnemen van films, tv-programma’s en evenementen. Het complex was onder andere het decor voor de Vlaamse films De Premier en F.C. De Kampioenen, programma’s als K3 zoekt K3 en The Voice Vlaanderen en tv-shows zoals de MIA’s en de uitreiking van De Gouden Schoen.

Gina en haar man Marc zijn al jaren lid van Spierziekten Vlaanderen. Enkele jaren geleden haalde Gina op haar eentje 2.500 euro op voor de organisatie via een actie voor Music For Life.


Wauw, 180 bezoekers! Héél hartelijk dank aan Gina en Marc voor dit initiatief vanwege héél ons team en al zijn leden!