Ken of ben jij iemand die thuis zorgt voor een volwassen, broer, zus, neef, nicht, oom, tante, kleinkind of kennis met een handicap of psychiatrische problematiek?

Dan heb je veel kans recht op ondersteuning én een vergoeding via de dienst voor Pleegzorg (Vlaams-Brabant en Brussel)

25-01-2021 - Als je thuis in je gezin voor een volwassen familielid* of kennis met een handicap of psychiatrische problematiek zorgt, dan kan Pleegzorg je begeleiden én heb je recht op een maandelijkse financiële vergoeding.
De volwassene waar je voor zorgt kan bij jou thuis wonen of af en toe bij je verblijven. Dit laatste noemen we logeerzorg.

Wat kan Pleegzorg voor je doen?

  • Een begeleid(st)er komt regelmatig bij je thuis op bezoek. Dan is er tijd om stil te staan bij vragen over sociale administratie, dagbesteding, vrije tijd of hulp vanuit andere diensten. Je kan rekenen op steun en bijpraten over hoe je het verblijf en het zorgen voor een volwassene in je gezin ervaart.
  • Maandelijks ontvang je een belastingvrije financiële vergoeding van de overheid.

Getuigenis:
Bruno (49), broer en gastgezin van Johan (52):
“Mijn broer Johan heeft een verstandelijke beperking. Alle kinderen verlieten na hun twintigste het huis. Alleen Johan bleef bij onze ouders wonen. Toen mama stierf, kon papa de zorg voor mijn broer niet langer aan. Ik stelde toen voor dat Johan bij mij zou komen wonen. Zes jaar woont hij nu bij ons. Een half jaar geleden vroeg iemand van het ziekenfonds of ik al eens gedacht had aan begeleiding door een dienst voor Pleegzorg. Wat ik doe voor Johan is erkend als Pleegzorg en zo heb ik ook recht op een vergoeding.”

Heb je vragen? Wil je vrijblijvend meer informatie?
Pleegzorg Vlaams-Brabant en Brussel - Tiensevest 17 – 3010 Kessel-Lo
016/22 96 13 – volwassenen@pleegzorgvbb.bewww.pleegzorgvolwassenen.be

*Volwassenen binnen een ouder-kind-relatie of een partnerrelatie komen niet in aanmerking voor pleegzorg.