Kleine maar fijne opkomst van diagnosegroep CMT

25-08-2018 – De bijeenkomst op zaterdag 25 augustus was héél aangenaam! We waren met ‘maar’ 13 personen in totaal maar het was vooral erg gezellig en ‘open’.  Reden te meer om er volgende keer bij te zijn ;-). De commentaren op FB zeggen hetzelfde:

Het was dik in orde en weeral veel opgestoken (Chris).

De cakes waren heel lekker ;-)…En ik ben blij dat ik erbij kon zijn. Samen zijn we zeker sterk. En misschien kan ik volgende keer mensen die geïnteresseerd zijn gratis stoelmassage geven. Je hebt daar niks voor nodig alleen een stoel.  Ik weet zeker dat massages heel veel deugd kunnen doen, ook bij CMT. Bedankt voor de super organisatie en omdat ik erbij mocht zijn. Groetjes aan iedereen van de groep (Titanila).

Wij zijn heel content dat we erbij waren!! Voordeel van zo’n kleine groep is dat je makkelijker zegt wat je echt voelt, wat in een grote groep niet altijd het geval is. Als het van ons afhangt mogen er nog van die bijeenkomsten komen!! Groetjes aan alle andere aanwezigen 😉 en Tita … voorstel klinkt goed (Hilde).

Het was weer een leerrijke, gezellige namiddag en zoals Hilde al zei: in kleinere groep wordt er makkelijker gepraat over je problemen; we leerden ook  weeral nieuwe mensen kennen. Zoals Tita zei: zeker eens de moeite om zo een massage mee te maken; op bijeenkomsten zoals deze zullen we zeker terug aanwezig zijn (Lieve).

Verslag verantwoordelijke diagnosegroep: Praatcafé CMT 25 augustus

Zaterdag 25 augustus staat een lotgenoten contact op de agenda in het voor mijn verre Limburg. Tijdig vertrekken is dan ook de boodschap. Om 11u40 stap ik in de wagen onder een stralende zon zodat ik zeker om 14 uur in Hasselt ben.

In begin ging alles goed, tot aan Jette 4 km verder, eens daar voorbij file tussen Brussel en Leuven wegens werken. Eens in Hasselt een stortbui, enfin om een lang verhaal kort te maken ik was te laat!

Gelukkig was Nadine ons ‘rotsje in de branding’ aanwezig en had ze het gesprek al opgestart.

Belangrijkste gespreksonderwerp was zeker het aanvaardingsproces. Voor vele blijft het  moeilijk om te aanvaarden dat wat vorige jaar nog lukte nu niet meer gaat. Het focussen op wat wel nog kan is een vaak gehoorde suggestie, maar brengt niet altijd soelaas.

Vooral het gevoel van bekeken te worden door anderen bij struikelpartijen is vaak lastig.

Maar het was zeker niet enkel kommer en kwel tijdens dit lotgenotencontact.

Op een bepaald moment werd er een ware modeshow georganiseerd waarbij de laatste stuks uit de collectie van voetheffers, schoenzolen en andere hulpstukken werden getoond.

Kortom het was een geslaagd lotgenotencontact met een lach en een traan. De opkomst van dertien personen was misschien wat beperkt maar gaf als voordeel dat iedereen aan bod kwam en dieper ingegaan kon worden op bepaalde zaken.

Volgende grote afspraak 20 oktober voor de nationale CMT Studie- en contactdag.

Alexander,
CMT diagnoseverantwoordelijke
Spierziekten Vlaanderen


Dankjewel Alexander voor dit initiatief!