Mantelzorg rust ook op kinderschouders

Naar schatting 20.000 tot 40.000 kinderen en jongeren in Vlaanderen hebben een ouder met een ernstige chronische ziekte of handicap Voor de jongeren zelf is er een kort lm met bewegende beelden van Roman Klochkov en een kinderboek met illustraties van Gerda Dendooven.

Zelf plaatste Kind & Samenleving een filmpje met getuigenissen van jonge mantelzorgers op You Tube: youtube.com/user/kindsamenleving. In de film zie en hoor je jongeren vertellen, afgewisseld met tekeningen van Roman Klochkov die je lijn voor lijn ziet ontstaan.

Het kinderboek richt zich op een wat jongere doelgroep, van 10 tot 13 jaar. Twintig keer zie je een pakkende uitspraak van een kind met een bijpassende kleurentekening van de bekende kinderillustratrice Gerda Dendooven. Achteraan volgen nog enkele pagina’s met informatie op kindermaat en ook een lijstje van organisaties waar kinderen steun kunnen vinden.

Met de lm en het boek willen ze kinderen en jongeren tonen dat ze niet de enige zijn in hun situatie, ze een welgemeend compliment geven voor alles wat ze doen, en hen vooral aanmoedigen om vooral ook goed voor zichzelf te zorgen.

U kan het boekje gratis bestellen door een mailtje te sturen aan info@k-s.be.

www.lieverthuislm.be