Tips van lotgenoten met een spierziekte

Zijn mensen met een beperkte mobiliteit kansloos bij brand?

Jaarlijks sterven er in België helaas nog heel wat mensen aan de gevolgen van brand. In 2016 waren er maar liefst 77 slachtoffers. Deze slachtoffers konden mits enkele tips en aanpassingen waarschijnlijk vermeden worden. Lees meer.

Menschort als warme kledij

Goedkoper als speciale rolstoelkledij en ook geschikt als beenwarmer, lees meer.

Tips om zelfstandig uit bed te komen

Zelf uit bed komen is voor mensen met een lichamelijke beperking vaak niet vanzelfsprekend. Om die reden helpen mantelzorgers hen vaak, hoewel dat zwaar of zelfs gevaarlijk zijn kan. Daarom in dit artikel voor beide groepen tips om (samen) gezond en veilig uit bed te komen. Lees meer.

Heb jij ook tips voor ons?

Heb jij ook interessante informatie voor ons om op deze pagina te delen? Stuur dan een mailtje met jouw tip naar secretariaat@spierziektenvlaanderen.be, met ‘Tip voor website’ als onderwerp van jouw mail.

12 Tips ‘Met je rolstoel door de sneeuw’

Wie weet gaat het deze winter nog even lekker sneeuwen…! Met een rolstoel geen doorkomen aan? Het is inderdaad niet de optimale combinatie, maar kom op; het is geen reden om thuis te blijven. Ga de uitdaging aan als het zover komt en geniet van de witte deken die de wereld bedekt. Deze tips helpen je vast op weg, lees meer.