Verslag Nema-weekend september 2016

Auteur: Carina Verdonck

Elke twee jaar is het weer feest. Het Nema-weekend! Deze keer gingen we terug naar Middelpunt in Middelkerke. Dat het een tof weekend zou worden, wisten we al, maar dat de weergoden ons zo goed gezind zouden zijn, dat was een extraatje.

Deze keer was ik meer deelnemer dan organisator en dus hoed af voor mijn collegaatjes Nadine en Karin. Hopelijk kon ik mijn bijdrage leveren door kalm te blijven wanneer hun zenuwen het  meest gespannen waren.

Vrijdag reden we vlot naar Middelkerke waar we meteen een terrasje konden doen in afwachting van de deelnemers. Blij weerzien met zo velen! De sfeer zat er meteen in.

Lekker eten, veel lachen, maar toch maar op tijd naar bed, want zaterdag werd lekker druk.

Om 10 uur vertrok een grote groep wandelaars om  onder leiding van een plaatselijke gids, een ‘Greeter’, Middelkerke te verkennen. Na de lunch werd alles in gereedheid gebracht voor het dijkspel ‘Nema-lympics’. Schitterend uitgewerkt door Karin en meesterlijk uitgevoerd door  de deelnemers. Allerlei disciplines kwamen aan bod en er werden zelfs bekers uitgereikt. Proficiat aan De Stampers, William en Evi voor jullie sportieve prestaties. En zeker proficiat aan ALLE deelnemers voor hun sportieve inzet. Ook de deelnemers aan de huifkartocht genoten van de rit onder een stralende zon!

Als avondactiviteit werd een quiz gespeeld door tien ploegen. En iedereen die dat wou, ging met een prijs naar huis.

Veel te snel was het zondag. Het ontbijt werd gesmaakt en dan was het alweer tijd om de kamers te ontruimen. Wie dat wou, kon nog een andullatiematras van de firma HPP uittesten of een bad nemen met lekkere geurtjes van Kneipp  of nog wat napraten over dit -in alle opzichten- geslaagde weekend.

Tijdens de lunch werden de vrijwilligers extra in de aandacht geplaatst, want zonder hen  geen Nema-werking.

En het leuke is … in oktober komt er nog een weekend!

Carina


Na twee jaar gingen we er weer  invliegen …

Auteur: Nadine Albergs

Màànden voorbereiding, hopen mails en telefoontjes met Tamara en haar collega’s van Middelpunt, afspraken maken met de meneer van de huifkarrentocht en de mevrouw die als gids tijdens een wandeling door Middelkerke zou fungeren, op prospectie gaan in de buurt, want je moet altijd een plan B hebben … Karin die haar creatieve brein de volle vrijheid  kon geven voor het dijkspel … Carina die de taxiregelingen voor haar rekening nam en samen met Erica onze zaterdagavond geweldig entertainden … Isola en Mieke die wederom als vaste vrijwilligers/verzorgenden hun fantastisch hulp aanboden …

maakten dat we weer van een geslaagd eerste weekend kunnen spreken! De weergoden waren ons ook (alweer) ongelooflijk goed gezind, want we hadden werkelijk een zomerzaterdag einde september! Heerlijk gewoon! De foto’s en commentaren hierbij spreken voor zich!

De foto’s van dit evenement kan je bekijken via deze link.

REACTIES VAN DEELNEMERS

Het was de tweede keer dat we het Nema-weekend mochten meemaken. Alles is weer uitstekend verlopen. Het deed ons goed dat we veel mensen van het vorige weekend ontmoetten. We leerden elkaar beter kennen en vertelden hoe we met de aandoeningen omgingen. Ondanks alle beperkingen blijven ze positief in ‘t leven staan. Met deze bijeenkomst zie je dat je niet alleen staat. Het lekkere eten, de activiteiten, het mooie weer en de gezelligheid maakten dit weekend weer onvergetelijk. En niet te vergeten een gemeende dankjewel aan de organisatoren en de sponsors!!!!
Marie-Josée


Dankjewel voor het goede weekend, vanwege
Nancy, Marco, Marc, Antonio, Nathalie en Ina


Vrijdagnamiddag vertrokken we richting kust. We waren goed op tijd vertrokken om de files te vermijden, maar hebben helaas toch een beetje file gehad.

Rond 16u30 kwamen we aan. We hebben op ons gemak nog iets gedronken in de bar, kennis gemaakt met andere Nema-mensen en de schommel uitgetest.

Om 18u kregen we de sleutel van de kamer en even later konden we aanschuiven om te eten. Daarna is er heel veel bijgebabbeld, tot in de late uurtjes.

Zaterdagvoormiddag hebben we rustig ontbeten en genoten van het mooie weer en van een boekje  en een frisdrankje op ons terras. Na de middag zijn we gaan supporteren bij het dijkspel. Wat hebben wij geluk gehad met het weer, lekker warm en zonnig. Ijsjes konden hier dus niet ontbreken. Na het avondeten hebben we ook nog meegedaan aan de quiz. We hebben veel gelachen!

Zondag kwam weer veel te snel, maar ook dan hebben we nog een klein beetje kunnen genieten van het mooie weer. Er werd een mini-autosalon gehouden op de parking. Veel mensen lieten hun wagen zien en vergeleken hun aanpassingen met andere wagens. Dat autosalon werd nog kort opgevolgd met wat rolstoeltestritten.

We sloten het weekend af met friet met stoofvlees, veel lekkerder kan bijna niet!

Na het middagmaal zijn wij stilletjes huiswaarts vertrokken. De Nema-weekends zijn altijd zo fijn, maar ook vermoeiend.

Ik wil iedereen die  heeft meegeholpen aan dit geslaagde weekend nog eens bedanken! Het was zalig!

Er is maar 1 minpunt… en dat is dat weer nu weer 2 jaar moeten wachten op het volgende Nema -weekend!

Katja


Het Nema-weekend is altijd heel leuk en goed georganiseerd 🙂 De activiteiten zijn altijd heel leuk. Zeker tijdens het dijkspel amuseerden we ons rot. Het is altijd gezellig en we lachen goed De spellen zijn heel creatief en aangepast voor elk type rolstoel, echt top! En dan met de hulp van de vrijwilligers (ik mag de hulp van Mieke krijgen heel het weekend) is het echt tof en voor mij en voor mijn ouders, want dan hebben zij ook “verlof” omdat ze niet voor mij moeten zorgen.

Het eten in Middelpunt is ook altijd heel lekker en het personeel heel vriendelijk.

Astrid


Nogmaals dank voor het verblijf in Middelpunt!! Het was heel gezellig! Proficiat voor de organisatie!!
We komen binnen twee jaar zeker terug.
Veel groetjes en succes voor allés wat jullie ondernemen met Nema!
Christine (mama van Astrid)


Nogmaals bedankt voor een heel fijn weekend. Dit hebben jullie weeral fantastisch geregeld. De gids was super en ze vertelde het ook op een boeiende manier.
Peter