Dunnevezel-neuropathie

Wat is Dunnevezel-neuropathie (DVN)

DVN is een vorm van Polyneuropathie. DVN is een aandoening van de perifere zenuwen die zich kenmerkt doordat bij deze polyneuropathie vooral de dunne vezels beschadigd zijn. De dunne vezels, de gemyeliniseerde en de ongemyeliniseerde, zijn de uiteinden van de zenuwen. Die zenuwen staan in voor de tastzin, het temperatuurgevoel en enkele autonome functies zoals zweten, bloeddruk,… Als die dunne vezels, die net onder de huid liggen, minder goed functioneren of beschadigd raken spreken we van DVN. Lees meer.

Getuigenissen DVN

Uit ervaring weten wij dat het enorm deugd kan doen om met lotgenoten te praten of om ervaringen van lotgenoten te kunnen lezen. Dit kan een belangrijke steun betekenen bij het verwerken van een diagnose, emoties en problemen. Lees meer.

NMRC’s

In België kunnen mensen met een neuromusculaire aandoening zich wenden tot neuromusculaire referentiecentra (NMRC). Zij kunnen daar terecht bij een deskundig team van allerlei disciplines voor diagnose, behandeling en begeleiding. Voor en samen met de persoon en zijn omgeving garandeert het deskundig team alle zorgen op medisch, paramedisch, psychologisch en sociaal vlak. Voor meer info NMRC’s en adressen.


Facebook

Omslagfoto_SpierziektenVL_DVN25-06-2019 Dunnevezel-neuropathie

Dunnevezel-neuropathie (DVN) op Facebook – Je kan ons ook terugvinden via onze besloten groep ‘DVN Spierziekten Vlaanderen‘.

Diagnosegroep

Dunnevezel-neuropathie (DVN)

Omslagfoto_SpierziektenVL_DVN25-06-2019 Dunnevezel-neuropathie
Maria De Wreede i.s.m. Frederique Stels en Saar Schouterden